Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακή επικοινωνία σε μια σχέση

Κακή επικοινωνία σε μια σχέση

Μια σχέση πρέπει να έχει καλή επικοιωνία διότι μόνο έτσι και οι δύο που τη συνιστούν, θα είναι ικανοποιημένοι

Η σχέση δεν είναι κάτι εξ’ ορισμού εύκολο. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι αρμονική όπως φυσικά και να επικοινωνούν και οι δύο σε πολύ καλό βαθμό.

Επικοινωνία

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης. Και ακόμη και τα πιο υγιή ζευγάρια θα έχουν σκαμπανεβάσματα και στιγμές όπου δεν θα καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.

Τούτου λεχθέντος, εάν η επικοινωνία δεν είναι τουλάχιστον σχετικά εύκολη, τα πράγματα πιθανότατα θα επιδεινωθούν. Όπως λέει η Concepcion,«οι κακές επικοινωνιακές συνήθειες τελικά βλάπτουν τη σχέση».

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση αν δεν ακούτε ο ένας τον άλλον, για παράδειγμα, ή αν δε μπορείτε να σεβαστείτε τις απόψεις του άλλου. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να προσπαθήσετε για να το καταφέρετε, ενδεχομένως και με μια ομαδική ψυχοθεραπεία ή με τη συμβουλή κάποιου ειδικού στα θέματα των σχέσων. 

Κακή επικοινωνία

Στην περίπτωση που η επικοινωνία δεν είναι καλή, κατά βάση αν δε θέλουν να προσπαθήσουν και οι δύο, η σχέση επιδεινώνεται σε πολύ σοβαρό βαθμό. Το θέμα με την επικοινωνία είναι πως δεν αφορά μόνο τον έναν από τους δύο. Δεν είναι «δουλειά» του ενός για να τη διορθώσει και για τους δύο.

Αν ο ένας από τους δύο θεωρεί ότι μιλά εντάξει απέναντί στον άλλον και πως η επικοινωνία σας είναι μια χαρά, την ίδια ώρα που εσύ δεν είσαι καθόλου ευχαριστημένη, να ξέρεις ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα δε θα αλλάξει.

Και δε θα αλλάξει εύκολα γιατί η επικοινωνία έχει άμεση σχέση με την ιδιοσυγκρασία του άλλου. Η ιδιοσυγκρασία που είναι το σύνολο των συμπεριφορικών χαρακτηριστικών και των αντιλήψεων ενός ατόμου, δεν είναι κάτι που αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Εσύ θα αποφασίσεις λοοιπόν αν θα κάνεις υπομονή να «αλλάξει» ή αν θα προχωρήσεις χωρίζοντάς τον και βρίσκοντας κάποιον που σε κατανοεί περισσότερο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024