Πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένας δρόμος στον κόσμο, τον οποίο μπορείτε να διασχίσετε με το αυτοκίνητό σας, όμως δεν μπορείτε να σταματήσετε; Επίσης δεν μπορείτε να τον διασχίσετε με τα πόδια.

Είναι απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό…

Μάλιστα, βρίσκεται στην ανατολική Εσθονία και εννοείται πως πρόκειται για έναν από τους πιο περίεργους δρόμους στον κόσμο.

Ο λόγος αυτής της ιδιαιτερότητας είναι πως βρίσκεται στην Εσθονία, ωστόσο διασχίζει μια πολύ μικρή έκταση που είναι ρωσικής κατοχής!

Έτσι, εάν σταματήσετε με το αυτοκίνητο, ή προσπαθήσετε να τον διασχίσετε με τα πόδια, πιθανότητα θα συλληφθείτε.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δρόμος βρίσκεται στο χωριό Ποποβίτσα και ονομάζεται «Saatse Boot» ενώ η περίεργη ιστορία του ξεκινά κάπου στο 1944.

Τι συνέβη…

Εκείνη τη χρονιά ο Στάλιν πήρε την Εσθονία από τους Ναζί και τα σύνορα σχεδιάστηκαν ξανά. Ωστόσο, ένας Ρώσος αγρότης επέλεξε να κρατήσει το αγρόκτημα του στη Ρωσία, ενώ η γη γύρω από αυτόν έγινε εσθονική.

Φυσικά, καθώς η Εσθονία έγινε σοβιετική δημοκρατία, η απόφασή του δεν είχε καμία σημασία.

Ρώσοι και Εσθονοί ταξίδευαν ελεύθερα στην περιοχή χωρίς ελέγχους, αλλά όταν η Εσθονία έγινε ανεξάρτητη το 1991, αυτό το κομμάτι της ρωσικής έκτασης μετατράπηκε σε σύνορο για τους δυο λαούς. Το Κρεμλίνο επέτρεψε στους Εσθονούς να διασχίζουν το σημείο, αλλά να μην σταματούν.

Ο δρόμος παρακολουθείται συνεχώς από Εσθονούς και Ρώσους συνοριοφύλακες και παρότι έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του δεν υπάρχει στους χάρτες της Google.

Oι φρουροί τηρούν αυστηρά τον κανόνα της απαγόρευσης της στάσης στο δρόμο ενώ επιβάλλουν πρόστιμα σε όποιον παραβλέψει το καθεστώς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο