Ο Παρθένος έχει ως αντίθετό του ζώδιο τους Ιχθείς. Το θέμα είναι ότι μπορεί να έχουν αντίθετα χαρακτηριστικά, έχουν ιδιαίτερα καλή αλληλεπίδραση μεταξύ τους αλλά κυρίως σε φιλικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικά

Ο Παρθένος υπερ-αναλύει τα πάντα. Αυτό του εξασφαλίζει μία ιδιάζουσα ένταση άγχους με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι και ο καλύτερος στον τρόπο που επικοινωνεί. Δεν είναι κάτι το προσωπικό, απλά ο ίδιος δε νιώθει έτοιμος να ανοίξει μια συζήτηση όταν δε νιώθει καλά ψυχολογικά.

Από την άλλη οι Ιχθείς, είναι οι κλασικοί ονειροπόλοι. Χρειάζονται οπωσδήποτε έναν Παρθένο για να μπορούν να έχουν τον ρεαλισμό ως μέρος της σκέψης και της καθημερινότητάς τους. Η αντίθεση αυτή μεταξύ συναισθήματος και λογικής είναι που δύναται να φέρει έντονες αντιπαραθέσεις με αποτέλεσμα ή να μισούνται ή να αγαπιούνται.

Φυσικά αν αυτά τα δύο ζώδια καταλήξουν να έχουν σχέση, μπορεί ο συνδυασμός αυτός να έχει τα χαρακτηριστικά της κλασικής σχέσης στην οποία χωρίζουν και τα βρίσκουν συνέχεια. Ο Ιχθείς απαιτεί την ειλικρίνεια, αλλά ο Παρθένος δεν είναι πάντοτε ειλικρινής, με αποτέλεσμα λοιπόν να δημιουργούνται ανασφάλειες στον Ιχθύ.

Αντίθεση ζωδίων

Η αντίθεση δε σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν. Σημαίνει ίσως ότι μπορεί να ταιριάζουν και μάλιστα πολύ, καθόσον δε θα βαριέται ο ένας τον άλλον.

Απέναντι από την Παρθένο βρίσκονται οι Ιχθείς. Όταν εσύ έχεις κάνει βασικό εργαλείο στη ζωή σου τη λογική, και προσπαθείς μέσα από αυτή να βιώσεις ακόμα και τα συναισθήματά σου, ο Ιχθύς πορεύεται με βάση τη διαίσθηση και τη φαντασία.

Όταν εσύ προσφέρεσαι και εξυπηρετείς στους άλλους, γιατί αισθάνεσαι ότι έτσι είναι το σωστό και υπακούς στον κώδικα των αξιών σου, εκείνος το κάνει απλώς από συμπόνια και αγάπη, χωρίς να βάζει κανένα «πρέπει» στο μυαλό του. Όταν εσύ ασφυκτιάς, βάζοντας όλη σου τη ζωή σε προγράμματα και ρουτίνες, ο Ιχθύς επιτρέπει στον εαυτό του τη χαρά του «χύμα», χωρίς καμία απολύτως τύψη

Γράψτε το σχόλιό σας