Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Ισπανία 9-12

Ελλάδα – Ισπανία 9-12

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 12-9 από την Ισπανία και έμεινε εκτός τετράδας του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όνειρο έμεινε για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε απέναντι στην πολύ ποιοτική Ισπανία, ηττήθηκε με 12-9 στη Duna Arena και πλέον θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, με πρώτη αντίπαλο την Πέμπτη πιθανότατα τη Γαλλία. Επόμενος και μεγάλος στόχος για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, είναι φυσικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Ιταλία.

Οι Ισπανίδες ξεκίνησαν με δύο γρήγορα γκολ το παιχνίδι όμως η Μαργαρίτα Πλευρίτου είχε τις απαντήσεις και με 3/3 επιθέσεις, έβαλε μπροστά την Ελληνική ομάδα (3-2). Ωστόσο οι δευτεραθλήτριες κόσμου αντέδρασαν και με τέρματα από τις Λέιτον και Γκαρσία (στην κόντρα), έκλεισαν στο συν ένα, την πρώτη περίοδο (4-3).

Με σκαστό σουτ της Άννα Έσπαρ, η Ισπανία έκανε το 5-3 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου για να μειώσει αμέσως η Βασιλική Διαμαντοπούλου (5-4), με το τέταρτο τέρμα της στη διοργάνωση.

Η Φόρκα έδωσε ξανά «αέρα» δύο γκολ στην Ισπανία (6-4) για να ακολουθήσει ένα σερί λαθών στις επιθέσεις της Ελληνικής ομάδας, το οποίο δεν της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ, μέχρι η Ελευθερία Πλευρίτου να «γράψει» το 6-5, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου. Το θετικό για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/4).

Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κράτησε μακριά από το γκολ την Ισπανία στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου οκταλέπτου και η Μυριοκεφαλιτάκη με ένα φανταστικό γυριστό σουτ, ισοφάρισε σε 6-6. Η ισοφάριση όμως αφύπνισε τις Ισπανίδες που με γκολ των Ορτίθ, Γκαρσία, Γκονζάλες μέσα σε δυόμισι λεπτά, πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα με 9-6 και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Η εξέλιξη του αγώνα απογοήτευσε τις Ελληνίδες που δεν πίστεψαν στην ανατροπή στην τελευταία περίοδο, χάνοντας τελικά με 12-9.

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-2,1-3, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ(Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά , Διαμαντοπούλου Β.1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου,Μυριοκεφαλιτάκη 1,

Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ.1, Ξενάκη Σταματοπούλου

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Έστερ Ράμος, Μπαχ, Έσπαρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταράγκο , Γκονζάλες 1, Έσπαρ Κ. 1, Πένια , Φόρκα 1 , Κρέσπι, Γκαρσία 2 , Λέιτον 1, Σάντσες

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024