Η ερωτική σου ζωή είναι κάτι πολύ σημαντικό ειδικά όταν έχεις σχέση με κάποιον. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες έχουν αρνητική επίδραση με αποτέλεσμα να επιδεινώνουν την ποιότητά της.

Όταν δεν κοιμάσαι καλά

Η πραγματική κούραση δεν βγαίνει πάντα το μεσημέρι στο γραφείο μετά το φαγητό ή λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Μπορεί να κρύβεται σε άλλα πράγματα και η έλλειψη διάθεσης για σεξ είναι ένα από αυτά.

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά ή αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου, δεν μπορείς να αποδόσεις σε μια γεμάτη μέρα με υποχρεώσεις και πόσο μάλλον να την κλείσεις κάνοντας σεξ. Ξεκίνα μια ρουτίνα ύπνου και προσπάθησε να είσαι συνεπής. Επίσης, δεν πειράζει αν βγάλεις κάποιες μέρες την προπόνηση από το πρόγραμμά σου.

Δοκίμασε καινούργια πράγματα με τον σύντροφό σου

Πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι το δέσιμο με το σύντροφό μας περιορίζεται. Αυτό σημαίνει ότι σταματάμε να είμαστε ερωτευμένες; Όχι απαραίτητα. Μπορεί να μην είσαι συναισθηματικά ή σωματικά δεμένη με τον σύντροφό σου κι αυτό να μην έχει καμία σχέση με το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

Η έλλειψης έχει απλή ερμηνεία: θες να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ενώ εκείνος όχι, τσακώνεστε, δεν το λύνετε ποτέ και φοβάσαι να μιλήσεις στον σύντροφο σου για το επόμενο βήμα. Η αφορμή δεν είναι απαραίτητα κάτι μεγάλο, το να μην έχεις επαφή με τον σύντροφό σου μπορεί να προκύψει γρήγορα, εύκολα και χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Όταν αυτό συμβαίνει, το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται είναιη ερωτική επιθυμία.

Η διατροφή που κάνεις

Φτωχή διατροφή που περιλαμβάνει επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με την έλλειψη ύπνου. Δεν λέμε να βγάλεις από τη διατροφική σου ρουτίνα ένα καλό κρασί με ένα πλατώ τυριών απλά να προσθέσεις τις απαραίτητες τροφές που θα σου προσφέρουν ενέργεια. Την ίδια ώρα, θα κάνεις καλό στο στομάχι σου που αν δεν λειτουργεί σωστά το να κάνεις σεξ θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς.

Το στρες της δουλειάς και τα ωράρια

Το επαγγελματικό σου πρόγραμμα επηρεάζει την ερωτική σου ζωή όσο δεν φαντάζεσαι. Το στρες σου δεν φεύγει ως δια μαγείας όταν επιστρέψεις στο σπίτι μετά το γραφείο. Ειδικά αν δουλεύεις αργά ή τα σαββατοκύριακα αυτό δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να έχεις διάθεση για σεξ.

Ποιος θα αφιέρωνε μετά από μία φορτωμένη μέρα χρόνο στο σεξ αντί να χαλαρώσει βλέποντας το αγαπημένο του πρόγραμμα στην τηλεόραση; Η δουλειά πάντα κρατά απασχολημένο το μυαλό μας με όλα όσα θα γίνουν στο μέλλον: σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε πράγματα και θέτουμε στόχους. Το σεξ από την άλλη απαιτεί να ζεις η στιγμή.

Δεν μπορείς να σχεδιάσεις ότι θα έχεις ερωτική διάθεση επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια γεμάτη μέρα στη δουλειά. Ειδικά αν έχεις πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσεις στο γραφείο και κάποια τα κουβαλάς μαζί σου τότε το σεξ δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Το αλκοόλ δε βοηθάει

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ένα ποτήρι κρασί θα βοηθήσει αλλά πολλές φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το αλκοόλ μπορεί να σου ρίξει το κέφι, να σε κάνει να μην έχεις γενικά διάθεση και φυσικά να ρίξει και τη λίμπιντό σου. Ένα ποτό θα σου δώσει το θάρρος να φλερτάρ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο