Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κόσμος της μόδας λέει «όχι» στην τοξική αρρενωπότητα

Ο κόσμος της μόδας λέει «όχι» στην τοξική αρρενωπότητα

Ο οίκος Gucci με τον Αλεσάντρο Μικέλε στέλνουν από την πασαρέλα το δικό του μήνυμα για την ρευστότητα των φύλων

Μια διαφορετική συλλογή που διαγράφει τον δυϊσμό αρσενικού-θηλυκού, φέρνοντας στο προσκήνιο την ρευστότητα των φύλων παρουσίασε στο Μιλάνο ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε.

Σε αυτήν έκαναν ντεμπούτο οι συνεργασίες με τον αμερικανό τραγουδιστή, τραγουδοποιό, μπασίστα, συγγραφέα και καινοτόμο της μόδας και της πανκ μουσικής και Ρίτσαρντ Λέστερ Μάγιερς -aka Ρίτσαρντ Χελ- ο οποίος εμφανίστηκε και στην πασαρέλα, αλλά και με τον διάσημο οίκο υφασμάτων, ενδυμάτων και οικιακών ειδών Liberty of London.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί για τον Αλεσάντρο Μικέλε την πέμπτη χρονιά που βρίσκεται στο τιμόνι του διάσημου ιταλικού οίκου.

Το show της ανδρικής κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020 πραγματοποιήθηκε στο Palazzo delle Scintille, σε χώρο όπου οι επισκέπτες βάδισαν σε μια καλυμμένη με άμμο αρένα, στο κέντρο της οποίας αιωρείτο δυσοίωνα ένα εκκρεμές.

Υπό τους ήχους του Μέριλιν Μάνσον της επιτυχίας των Eurythmics «Sweet Dreams» και του «Second Waltz» του André Rieu, στην Gucci πασαρέλα του Αλεσάντρο Μικέλε έκαναν την εμφάνισή τους baby doll φορέματα και μπατίκ του θρυλικού λονδρέζικου πολυκαταστήματος Liberty πάνω σε κλασικές τσάντες του Gucci, τζάκετ και φορέματα.

Τα babby doll  φορέματα «ζευγάρωναν» με σκισμένα τζιν και γκρίζα παντελόνια, χνουδωτά μπλε και ροζ πουλόβερ και κάποια φανταχτερά κοστούμια.

Ο ίδιος ο Αλεσάντρο Μικέλε εξήγησε πως αυτή τη σεζόν σκεφτόταν ένα ευγενικό, φιλόστοργο «άνδρα-μωρό» ο οποίος δεν είχε χρόνο για τοξική αρρενωπότητα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το fashion show του οίκου Gucci για την ανδρική συλλογή Φθινόπωρο – Χειμώνας 2020, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο Μιλάνο:

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024