Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τατουάζ στα γεράματα κάποιου

Το τατουάζ στα γεράματα κάποιου

Οι αλλαγές λόγω ηλικίας σαφώς και αλλάζουν το σχήμα του τατουάζ σε σημαντικό βαθμό και αναλόγως το σημείο που γίνεται

Η μονιμότητα του τατουάζ ίσως να είναι και αυτή που κάνει τους περισσότερους να το αποφεύγουν καθώς μπορεί να μη θέλουν μετά να το έχουν πάνω τους. Για να δούμε πώς γίνεται όταν γερνάμε.

Πόσοι κάνουν τατουάζ;

Είναι αυτό το “μόνιμα” που συγκρατεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να μετανιώσουν το σχέδιο που θα κάνουν. Άλλωστε, είναι πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα γύρω μας…

Στις ΗΠΑ, ήδη 1 στους 5 ενήλικες (21%) έχει τουλάχιστον ένα σχέδιο στο σώμα του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την Harris Poll. Ποσοστό που διπλασιάζεται για τους έφηβους 18-19 ετών (40%). Και όλη αυτή η τάση είναι εμφανής, φυσικά, και στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Μελάνι

Το δέρμα αλλοιώνεται μορφολογικά (και όχι μόνο) καθώς γερνάει, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα, τη σύνθεση και την ελαστικότητα του σχεδίου, επειδή αυτά είναι ενσωματωμένα σε αυτό. Ένα “γηρασμένο” σχέδιο μοιάζει από ένα σημείο και μετά με ένα “ξεθωριασμένο χρωματισμένο πανί”, αφού αρχίζει να χάνει την λεπτομέρεια, το χρώμα και την ευκρίνειά του.

Τα σωματίδια του μελανιού στα μεγάλα σχέδια τείνουν να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Κολέγιο Evergreen State, γεγονός που κάνει το τατουάζ να φαίνεται πιο γαλαζωπό, ξεθωριασμένο και “θολό” στην όψη, αλλά και πιο δύσκολο να “σβηστεί” με τη θεραπεία με λέιζερ.

Επιπλέον, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει την ύπαρξη μελάνης σε λεμφαδένες, το οποίο ενισχύει τη θεωρία ότι τα φαγοκυτταρικά κύτταρα (τα κύτταρα που “απορροφούν” ξένα σωματίδια στην κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς) είναι η αιτία που το σωματίδια μελανιού αλλά ζουν θέση μέσα στον οργανισμό.

τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024