Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα είναι η Τζίτζι Χαντίντ ένορκος στη δίκη Γουάινσταϊν;

Θα είναι η Τζίτζι Χαντίντ ένορκος στη δίκη Γουάινσταϊν;

Η Τζίτζι Χαντίντ, ανάμεσα στους πιθανούς ενόρκους της δίκης του πρώην μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν;

Η Τζίτζι Χαντίντ, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα των τελευταίων ετών, δεν θα είναι τελικά μεταξύ των ενόρκων της δίκης του πρώην μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η οποία διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Tο διάσημο μόντελο Τζίτζι Χαντίντ δεν θα βρεθεί μεταξύ των ενόρκων στη δίκη για σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καθώς εξαιρέθηκε, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Έπειτα από την τυχαία επιλογή του ονόματός της από τους καταλόγους των πολιτών, το 24χρονο μοντέλο έφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν, όπου την περίμενε πλήθος φωτογράφων και δημοσιογράφων με τις κάμερες ανά χείρας.

Όμως, έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτή καμιά δεκαριά λεπτά αργότερα, σύμφωνα με αστυνομικούς, ενώ οι φωτορεπόρτερ ήταν απασχολημένοι αναμένοντας την άφιξη του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η υπεράσπιση και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν να μην κρατήσουν την Τζίτζι Χαντίντ στο σώμα των ενόρκων της εμβληματικής για το κίνημα #MeToo δίκης.

Τη Δευτέρα, κατά τη φάση της προεπιλογής των ενόρκων, η Τζίτζι Χαντίντ διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι θα μπορούσε να κρατήσει αμερόληπτη στάση στην υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι είχε συναντηθεί με τον παραγωγό και γνώριζε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν αναφέρονταν τα ονόματά τους κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως τη Σάλμα Χάγιεκ, που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως είπε στον δικαστή Μπερκ, είχε γνωρίσει τον Γουάινσταϊν, όπως και την ηθοποιό Σάλμα Χάγεκ, η οποία είχε καταγγείλει τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση και επιθετική συμπεριφορά.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Guardian, η Χαντίντ είναι φίλη της Κάρα Ντελεβίν, ηθοποιού και μοντέλου, η οποία επίσης έχει καταγγείλει τον Γουάινσταϊν για παρενόχληση και έχει ταχθεί υπέρ του κινήματος #MeToo.

Η Χαντίντ, όταν ο δικαστής τη ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι αμερόληπτη ένορκος, απάντησε: «Νομίζω ότι ακόμα μπορώ να κρατήσω ανοιχτό πνεύμα για τα γεγονότα».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος κατηγορείται για παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις από 80 και πλέον γυναίκες, μεταξύ αυτών διασημότητες όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λεά Σεϊντού.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη θα δικαστεί για δύο κατηγορίες, έναν βιασμό και μια σεξουαλική επίθεση, έπειτα από την παραγραφή προηγούμενων αδικημάτων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της υπόθεσης καθιστά δύσκολη την επιλογή των ενόρκων: περίπου 750 πιθανοί ένορκοι κλήθηκαν στη φάση της προεπιλογής και σχεδόν 200 περιμένουν μήπως τελικά επιλεγούν στο τελικό σώμα των ενόρκων, που θα αποτελείται από 12 ενόρκους και έξι αναπληρωματικούς.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον μεγαλοπαραγωγό περιλαμβάνουν τον βιασμό μίας γυναίκας το 2013 και τον εξαναγκασμό μιας άλλης σε σεξουαλικές πράξεις το 2006.

Τα αδικήματα επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και λέει ότι υπήρχε συναίνεση. Είναι μία μόνο από τις δίκες που τον αφορούν. Δεκάδες γυναίκες έχουν καταγγείλει παρενόχληση ή ακόμη και βιασμό από τον παραγωγό, αν και κάποιες υποθέσεις έχουν παραγραφεί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024