Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι αλλάζει το ανδρικό μόριο με το πέρας του χρόνου

Έτσι αλλάζει το ανδρικό μόριο με το πέρας του χρόνου

Όλα αλλάζουν όσο μεγαλώνει κανείς, ειδικά από την ηλικία των 30-40 και έπειτα, οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο προφανώς

Οι άντρες όσο μεγαλώνουν βιώνουν τις καθιερωμένες αλλαγές λόγω ηλικίας. Το ίδιο και οι γυναίκες. Πώς ωστόσο αλλάζει το πέος όταν ένας άντρας περάσει τα 40 του έτη και πώς αυτό αλλάζει την τυπική του εμφάνιση.

Ορμόνες

Η τεστοστερόνη φτάνει στο υψηλότερό της σημείο έκκρισης γύρω στα 20 έτη. Η ποσότητα τεστοστερόνης στο σώμα σας μπορεί να πέσει ελαφρώς στα τέλη της δεκαετίας των 20 ετών και η μείωση αυτή παραμένει αλλά όχι ιδιάζουσα μέχρι τα 40.

Μετά από 40, τα συνολικά σας επίπεδα μπορεί να πέσουν μόνο ένα μικρό ποσό. Αλλά το σώμα σας αρχίζει σιγά-σιγά να παράγει περισσότερη πρωτεΐνη που ονομάζεται σφαιρίνη δέσμευσης ορμόνης φύλου (SHBG). Αυτή προσκολλάται στην τεστοστερόνη στο αίμα σας και μειώνει το ποσό που το σώμα σας έχει στη διάθεσή του για χρήση.

Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, θα παρατηρήσετε και άλλες αλλαγές.

Τρίχα

Όπως τα μαλλιά, έτσι και οι τρίχες στο υπόλοιπο σώμα σας, θα λεπτύνουν και μπορεί να γίνει γκρίζες.

Μέγεθος πέους

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όσο στο παρελθόν. Το πραγματικό μέγεθος πιθανώς δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αλλά εάν έχετε περισσότερο λίπος στο ηβικό οστό ακριβώς πάνω από το πέος σας, η περιοχή αυτή μπορεί να κρεμάσει και να το κάνει να φαίνεται μικρότερο.

Σχήμα πέους

Για μικρό αριθμό ανδρών, μπορεί να εμφανίση κάποια καμπύλωση με την ηλικία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το μήκος, την περιφέρεια και τη λειτουργία του. Η κατάσταση, που ονομάζεται νόσος του Peyronie, προκαλείται από σωματικό τραύμα – συνήθως επειδή ο άξονας κάμπτεται κατά τη διάρκεια του σεξ.

Καθώς θεραπεύεται, σχηματίζεται ουλώδης ιστός κατά μήκος του τοξοειδούς albuginea – μια σκληρή θήκη γύρω από τον σπογγώδη ιστό που γεμίζει με αίμα για να δημιουργήσει μια στύση. Το τμήμα με την ουλή δε μπορεί να επεκταθεί, προκαλώντας καμπύλη στη στύση. Η κατάσταση μπορεί συχνά να διορθωθεί χειρουργικά ή να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.

Όρχεις

Τα μικρά όργανα μέσα στο όσχεό σας υπάρχουν ως επί το πλείστον για να παράγουν σπέρμα. Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης σας μειώνονται, η παραγωγή σπέρματος επιβραδύνεται και οι όρχεις συρρικνώνονται.

Αν πάρετε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, η υπόφυση σας θα σταματήσει να στέλνει σήματα στους όρχεις σας για να παράγουν τεστοστερόνη, και θα συρρικνωθούν περισσότερο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024