Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πέρα από τα σύνορα»: Το Καστελλόριζο αποκτά την παλιά του αίγλη

«Πέρα από τα σύνορα»: Το Καστελλόριζο αποκτά την παλιά του αίγλη

Σε ότι αφορά τις ίδιες τις ταινίες, πέρσι το φεστιβάλ κατέληξε σε 25 από 400 περίπου που είχαν κατατεθεί. «Εφέτος το στοίχημά μας είναι να γίνει κατάθεση πολύ περισσότερων» είπε η κυρία Σαρίογλου

«Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο για εφήμερους πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες, είναι ένα νησί με σημαντική ιστορία και πολιτισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Σαρίολγου, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) και ψυχή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα σύνορα».

Το Φεστιβάλ για πέμπτη χρονιά φέτος προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 20 Απριλίου 2020 και με θεματικούς άξονες την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό έχει σκοπό να φέρει στο Καστελλόριζο για μια εβδομάδα την παλιά του αίγλη. Στόχος του Πέρα από τα Σύνορα» είναι να προβάλει αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Σε ότι αφορά τις ίδιες τις ταινίες, πέρσι το φεστιβάλ κατέληξε σε 25 από 400 περίπου που είχαν κατατεθεί. «Εφέτος το στοίχημά μας είναι να γίνει κατάθεση πολύ περισσότερων» είπε η κυρία Σαρίογλου.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), της Πρεσβείας της Αυστραλίας, της Πρεσβείας της Αμερικής, της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr). Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ & Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων. Βραβεία επίσης θα απονείμουν το ΕΚΟΜΕ και η SteFilm Post Production.

Αίτηση υποβολής και όροι συμμετοχής εδώ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024