Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 8 πιο περίεργα αντικείμενα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία

Τα 8 πιο περίεργα αντικείμενα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πολύτιμα αναμνηστικά, πολλά από τα οποία είναι αρκετά περίεργα, να έχουν πουληθεί σε πλούσιους συλλέκτες.

Μερικά από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα, για τα οποία θα πρέπει να ξοδέψεις εξωφρενικά ποσά προκειμένου να τα αποκτήσεις, συνήθως θα τα βρεις σε δημοπρασίες. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πολύτιμα αναμνηστικά, πολλά από τα οποία είναι αρκετά περίεργα, να έχουν πουληθεί σε πλούσιους συλλέκτες.

Είτε πρόκειται για πρωτότυπα έργα τέχνης, είτε για αντικείμενα τα οποία έχουν συναισθηματική αξία επειδή σχετίζονται με διάσημα πρόσωπα, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 8 πιο περίεργα αντικείμενα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Μια γαμήλια τούρτα από την δεκαετία του 1930 πωλήθηκε για 29.900 δολάρια

Πρόκειται για μια γαμήλια τούρτα που ψήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 για τον γάμο του Εδουάρδου του 8ου, ο οποίος εγκατέλειψε τον βρετανικό θρόνο προκειμένου να παντρευτεί την κοινή θνητή και ζωντοχήρα, Ουάλις Σίμπσον. Φυσικά ο ιδιοκτήτης δεν σκοπεύει να φάει αυτή την τούρτα, αλλά να την κρατήσει στο κουτί της, το οποίο είναι τυλιγμένο με μετάξι και έχει τις υπογραφές του ζευγαριού. Ο ίδιος είχε δηλώσει στους LA Times ότι η τούρτα αποτελεί γι’αυτόν την επιτομή ενός μεγάλου ρομάντζου.

Ένα «άγιο» dorito πωλήθηκε για 1.209 δολάρια

Δεν μιλάμε για ένα απλό dorito, αλλά για ένα το οποίο είχε το σχήμα του καπέλου του Πάπα. Ένας τύπος έδωσε 1.209 δολάρια για να αποκτήσει το chip, το οποίο έλαβε 34 προσφορές στο eBay, με την τιμή του να εκτοξεύεται αμέσως στα 1.000 δολάρια!

Μια χριστουγεννιάτικη κάρτα υπογγεγραμμένη από τον Τεντ Μπάντι πωλήθηκε 800 δολάρια

Όλοι γνωρίζουν τον serial killer, Τεντ Μπάντι, ο οποίος σόκαρε την Αμερική με τις δολοφονίες του. Αυτό ωστόσο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι μια κάρτα Χριστουγέννων του διαβόητου δολοφόνου, πωλήθηκε για 800 δολάρια σε έναν συλλέκτη, στην δημοπρεσία του site Serial Killers Ink. Στην κάρτα, ο ήδη φυλακισμένος Τεντ Μπάντι, ξεκινάει γράφοντας ότι είναι αθώος, ενώ στην συνέχεια ομολογεί την εμπλοκή του στις δολοφονίες.

Ένας τόνος 278 κιλών πωλήθηκε για 3 εκατ. δολάρια

Το 2019, στην φημισμένη αγορά Tsukiji του Τόκιο, ένας κόκκινος τόνος 278 κιλών πωλήθηκε για το εξωφρενικό ποσό των 333,6 εκατομμυρίων γιεν (περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια). Ο Kiyoshi Kimura, ο οποίος αγόρασε τον τεράστιο τόνο, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Kiyomura Corporation, η οποία διαχειρίζεται τη γνωστή αλυσίδα σούσι Zanmai στην Ιαπωνία. Αν και τον εξέπληξε η τεράστια τιμή του τόνου, δήλωσε ότι η ποιότητα του ήταν η καλύτερη.

Η πορσελάνινη τουαλέτα του Τζον Λένον πωλήθηκε για 14.740 δολάρια

Ένας τύπος ξόδεψε 14.740 δολάρια για να αποκτήσει την πορσελάνινη τουαλέτα που κάποτε άνηκε στο «σκαθάρι», Τζον Λένον. Πρόκειται για μια προρσελάνινη τουαλέτα με μπλε διακοσμητικά σχέδια, η οποία βρισκόταν στο μπάνιο της κατοικίας του Λένον στο Tettenhurst Park, όπου ζούσε εκεί από το 1969 έως το 1971. Τελικά, η τουαλέτα αντικάταστάθηκε και κρατήθηκε ως αναμνηστικό από τον οικοδόμο Τζον Χάνκοκ, η οποία δημοπρατήθηκε μετά τον θάνατο του.

Ένα χρυσό LEGO πωλήθηκε για 20.000 δολάρια

Ένας Αμερικανός συλλέκτης έδωσε 20.000 δολάρια για να αποκτήσει ένα χρυσό LEGO 14 καρατίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ του 1970 και του 1981, η LEGO διένειμε χρυσά τούβλα σε διάφορες εταιρείες και υπαλλήλους που είχαν εργαστεί μαζί της πάνω από 25 χρόνια. Αυτό το τούβλο αξίας 20.000 δολαρίων, είναι ένα από τα λίγα που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα.

Μια κάρτα του μπέιζμπολ πωλήθηκε για 3,12 εκατομμύρια δολάρια

Σαν άθλημα μπορεί να μην είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, ωστόσο στην Αμερική έχει πολλούς φανατικούς και δεν είναι λίγοι οι συλλέκτες που έχουν στην κατοχή τους κάρτες του μπέιζμπολ, οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες. Μια από αυτές, η οποία απεικονίζει τον Honus Wagner (έπαιξε σε 21 σεζόν από το 1897 έως το 1917), έκανε ρεκόρ, καθώς πωλήθηκε για 3,12 εκατομμύρια δολάρια.

Μια τούφα μαλλιά του Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε για 115.000 δολάρια

Ένας φανατικός του «Βασιλιά της Rock n’ Roll» ή απλά «Βασιλιά», αγόρασε ανώνυμα μια τούφα μαλλιών που άνηκε στον Έλβις για 115.000 δολάρια. Τα μαλλιά αυτά λήφθηκαν το 1985, όταν ο Πρίσλεϊ κατετάγη στον αμερικανικό στρατό. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται δημοπρασία για μαλλιά διασήμων, ωστόσο αυτή ξεπέρασε κατά πολύ αυτές που έγιναν για τα μαλλιά του Τζον Λέον (48.000 δολάρια), του Τζον Κένεντι (3.000 δολάρια) και του Μπετόβεν (7.300 δολάρια).

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024