Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε η καφεΐνη τι επίδραση έχει στο ερωτικό κρεβάτι

Δείτε η καφεΐνη τι επίδραση έχει στο ερωτικό κρεβάτι

Σαφώς όποια ουσία έχει κάποια ψυχοτροπική δράση είναι λογικό να γίνεται αντικείμενο συζήτησης ως προς την επίδραση που δύναται να έχει στον ερωτικό τομέα

Η καφεΐνη  δύναται να έχει επίδραση στη libido με αποτέλεσμα να έχουν γίνει έρευνες με σκοπό να αποδείξουν αυτή τη θέση. Ορισμένες αναλύσεις που έγιναν, δείχνουν αυτά τα δεδομένα σχετικά με την καφεΐνη.

Μελέτες

«Η επίδραση του καφέ στη λίμπιντο δεν έχει μελετηθεί εκτενώς, αλλά η μικρή έρευνα που έχει γίνει υποδηλώνει ένα μικρό θετικό αποτέλεσμα», σημειώνει η ιατρική σύμβουλος της Medexpress Δρ Clare Morrison. και πιστεύεται ότι είναι επειδή η καφεΐνη διεγείρει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα».

Για παράδειγμα, το 2006, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο καφές θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της θηλυκής σεξουαλικής οδού, αναφέρει το BBC. Και μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που έπιναν δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας τους.

Υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις και στις δύο αυτές μελέτες. Στις γυναίκες, οι ερευνητές συνέδεσαν την επίδραση της σεξουαλικής οδού με την τόνωση της περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με τη διέγερση.

Ωστόσο, η μελέτη συμπεριέλαβε μόνο αρουραίους που δεν κατανάλωναν καφεΐνη. Οι άνθρωποι, επομένως, μπορούν να δουν παρόμοιο αποτέλεσμα μόνο εάν δεν είναι συνηθισμένοι πότες καφέ, σημειώνουν ερευνητές.

Τι ισχύει ωστόσο;

Εκείνη την εποχή, εκπρόσωπος της British Coffee Association αμφισβήτησε το συμπέρασμα, λέγοντας στο BBC: «Δεν είμαστε τόσο πεπεισμένοι από αυτό. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να πίνουν 10 φλιτζάνια καφέ ταυτόχρονα για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και αυτό δεν είναι το το φυσιολογικό επίπεδο κατανάλωσης.Υπάρχουν οφέλη για την υγεία του καφέ, αλλά, σε αυτό το στάδιο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να το συμπεριλάβουμε ως ένα».

Η πιο πρόσφατη μελέτη κάλυψε επίσης κάθε ευεργετική επίδραση σε δύο φλιτζάνια καφέ. Όπως ανέφεραν οι ανεξάρτητες αναφορές, οι άνδρες που κατανάλωσαν αυτήν την ποσότητα ήταν 42% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.

Αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε ελαφρά στο 39 τοις εκατό για τους άνδρες που έπιναν τρία φλιτζάνια την ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι συγγραφείς της μελέτης σκέφτηκαν ότι η καφεΐνη προκάλεσε μια χημική αντίδραση που οδήγησε σε αυξημένη ροή αίματος στο πέος.

Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ το πρωί μπορεί να μην είναι το καλύτερο για τη λίμπιντο, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα. «Αυτό που συμβαίνει με εκείνο το πρωινό φλιτζάνι καφέ είναι ότι καταλήγετε να διαταράσσετε το σάκχαρο του αίματός σας όλη την ημέρα», δήλωσε η εμπειρογνώμονας ορμονών Alisa Vitti στο Well + Good. Η αύξηση της κορτιζόλης δε βοηθά στην ενεργοποίηση της στυτικής λειτουργίας.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024