Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Leon of Athens μιλάει για το «Άνεμος» και τις εκπλήξεις που μας επιφυλλάσει στο  six d.o.g.s.

Ο Leon of Athens μιλάει για το «Άνεμος» και τις εκπλήξεις που μας επιφυλλάσει στο  six d.o.g.s.

Μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία ο Leon επιστρέφει στην Αθήνα και ετοιμάζει δύο μαγικές εμφανίσεις στο six d.o.g.s. στις 17 και τις 24 Ιανουαρίου

O Leon of Athens μαζί με την Katerine Duska έχουν γράψει σίγουρα το πρώτο hit του 2020. To «Άνεμος», το πρώτο δισκογραφικό ελληνόφωνο κομμάτι του Leon of Athens έχει προκαλέσει αίσθηση και παίζει ασταμάτητα σε ραδιόφωνο και social media.

Μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία ο Leon επιστρέφει στην Αθήνα και ετοιμάζει δύο μαγικές εμφανίσεις στο six d.o.g.s. στις 17 και τις 24 Ιανουαρίου.

Κλείνοντας μια χρονιά γεμάτη από tours, βραβεύσεις και lives στο εξωτερικό, ο Leon of Athens, συνεχίζει την δυναμική του πορεία και το 2020 με την συμμετοχή του στα Shaky Knees και SXSW festivals να έχει ανακοινωθεί ήδη. Το setlist των δύο συναυλιών στην Αθήνα, περιλαμβάνει γνωστές του κυκλοφορίες, αγαπημένες διασκευές μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία του αλλά και φρέσκα ακυκλοφόρητα κομμάτια από το 3ο προσωπικό του album που αναμένεται μέσα στο 2020.

Τι θα δούμε στις εμφανίσεις στο six dogs;

Θέλω να είναι ένα συναυλιακό πρόγραμμα που να γεννά πολλά διαφορετικά συναισθήματα στον κόσμο. Με ποικιλία στις ατμόσφαιρες και τα ηχοχρώματα. Θα σας παρουσιάσουμε όλα τα νέα κομμάτια που ετοιμάζω καθώς και τραγούδια από τους προηγούμενους μου δίσκους. 

Δύο στιγμές του προγράμματος που ξεχωρίζεις;

Σίγουρα ο ‘Ανεμος’ που έχετε αγκαλιάσει τόσοι πολλοί, θα είναι η πρώτη φορά που θα το παρουσιάσουμε live στην Ελλάδα και ανυπομονώ να το μοιραστώ. Επίσης ξεχωριστή στιγμή για μένα είναι το ‘Letters to my father’ το οποίο έχω να το παίξω χρόνια.

Ποιοι μουσικοί θα είναι μαζί σου;

Ο Τζίμ Σταρίδας στο τρομπόνι με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί πριν χρόνια, ο David Green στα drums ο οποίος είναι από το Λονδίνο και ο Daniel Hyde στα πλήκτρα. Ο Dan είναι από την Νέα Υόρκη και τον τελευταίο χρόνο ζεί στην Ελλάδα. Με αυτή τη μπάντα κάναμε την ευρωπαϊκή περιοδεία πριν τα Χριστούγεννα. Στον ήχο ο Νίκος Γκουντινάκης και στα φώτα ο Μενέλαος Ορφανός.

Πώς ήταν για σένα το 2019;

Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα γεμάτη ταξίδια για συναυλίες παντού,Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική , δημιουργική πολύ.

Τι περιμένεις από το 2020;

Υγεία και χαρά για όλους τους ανθρώπους, φαντασία και ζεστασιά. Σε μουσικό επίπεδο ετοιμάζω πολλές νέες κυκλοφορίες με πρώτη τον Φεβρουάριο που μας έρχεται.

Πως προέκυψε το «Άνεμος»;

Ξεκινήσαμε να το γράφουμε το καλοκαίρι μαζί με την Κατερίνα Ντούσκα. Είχαμε ξανασυνεργαστεί για το τραγούδι της ‘Better Love’ στη Eurovision μαζί με τον David Sneddon και ήταν φανταστική ομάδα. Με την Κατερίνα εκτός από τεράστια αλληλοεκτίμηση υπάρχει μεγάλη χημεία στο γράψιμο και στην συνολική αισθητική.

Το κομμάτι έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση, για ποιους λόγους πιστεύεις;

Το αγαπάμε πολύ αυτό το κομμάτι και μας εκφράζει και πιστεύω ότι μαζί με εμάς εκφράζει άλλους ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω στη λεπτομέρεια σε όλα τα επίπεδα ώστε οι μελωδίες και οι λέξεις, η παραγωγή του ήχου να είναι μια διαφορετική πρόταση και το ίδιο και το βίντεο.

Πως ένιωσες που τραγούδησες πρώτη φορά ελληνικό στίχο;

Έχω ξανατραγουδήσει πολλές φορές στο παρελθόν στα live μου, απλώς δεν είχα κυκλοφορήσει ελληνικό τραγούδι μέχρι το ‘Ανεμος’.

Θα το επαναλάβεις;

Έχω ολοκληρώσει ήδη αρκετά ελληνικά τραγούδια, στίχους και μουσική και θέλω να μπώ ξανά στο στούντιο να τα γράψω με το που τελειώσω με τις συναυλίες.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024