Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γιώτα Νέγκα μιλάει στο in.gr για τον νέο της δίσκο και τις εμφανίσεις που ετοιμάζει στο Σταυρό

Η Γιώτα Νέγκα μιλάει στο in.gr για τον νέο της δίσκο και τις εμφανίσεις που ετοιμάζει στο Σταυρό

Τη συνάντησα σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο ανάμεσα στις πρόβες για το πρόγραμμα του Σταυρού και τη ρώτησα μεταξύ άλλων αν τελικά κατάφερε στη ζωή της αυτό που ήθελε

Η Γιώτα Νέγκα έχει εδώ και χρόνια αποδειχθεί χαμελέων του ελληνικού τραγουδιού. Με εξαιρετικές συνεργασίες και σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές στέκεται με τρομερή άνεση σε όλους τους χώρους, λέγοντας πάντα τη δική της αλήθεια.

Στις 20 Ιανουαρίου κυκλοφορεί ο καινούργιος της δίσκος με τίτλος «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις» σε μουσική Νίκου Μωραΐτη και στίχους Νίκου Μερτζάνου και στις 25 ξεκινάει εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου.

Τη συνάντησα σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο ανάμεσα στις πρόβες για το πρόγραμμα του Σταυρού και τη ρώτησα μεταξύ άλλων αν τελικά κατάφερε στη ζωή της αυτό που ήθελε.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Νίκου Μερτζάνο και τον Νίκο Μωραΐτη;

Η συνεργασία ξεκίνησε ερήμην μου. Oι δύο Νίκοι, έγραφαν τραγούδια για εμένα χωρίς να το ξέρω. Με κάλεσε μια μέρα ο Μωραΐτης και μου είπε έλα να ακούσεις κάτι. Τα άκουσα και μετά μου είπε ότι τα έχουν γράψει για μένα. Δεν είχε τελειώσει ο δίσκος. Γράψαμε και άλλα τέσσερα στην πορεία, αφού είχαμε γνωριστεί και έτσι έγινε το «Αυτό Που Θέλεις Στη Ζωή Το Καταφέρνεις». Πρόκειται για ένα υλικό που μου επιτρέπει να εκφράζομαι με όλες μου τις πλευρές. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Έχει μπαλάντες, κοινωνικά τραγούδια, ερωτικά, όμορφα ζεϊμπέκικα, ρυθμικά και εξωστρεφή.  Είμαι ενθουσιασμένη για αυτόν τον δίσκο. Έχει μέσα όλη μου την γκάμα και μου αρέσει πολύ ο τίτλος, ο οποίος είναι κάτι που πιστεύω βαθιά.

Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις και το λέω και σαν προτροπή στους ανθρώπους που μπορεί να έχουν απογοητευτεί από κάτι. Δεν σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε και να αγαπάμε και κάποτε θα μας δοθεί αυτό που θέλουμε.

Είμαι ακόμα πολύ χαρούμενη γιατί σε δύσκολους καιρούς για την δισκογραφία η εταιρεία μου, η Panic Oxygen, με υποστηρίζει και είναι δίπλα μου στην κυκλοφορία φυσικού προϊόντος.

Περίμενες την επιτυχία που είχε πέρυσι το «Οξυγόνο» αλλά και το «Βρες μου έναν άλλο» και το «Δυο νησιά»;

Τα πίστευα τα τραγούδια και τα αγαπούσα. Πήρα πολύ μεγάλη χαρά που αγαπήθηκαν και από τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και με τα επόμενα. Είναι μεγάλη χαρά και για εμένα αλλά και για τους δημιουργούς αυτό που πιστεύουμε και βγαίνει από μέσα μας να συναντάει και άλλες καρδιές.

Εκτός από τον καινούργιο δίσκο τι άλλο θα ακούσουμε στο Σταυρό;

Φυσικά το πρόγραμμα θα έχει τραγούδια του δίσκου αλλά δεν θα απαρνηθώ ποτέ ούτε τα αγαπημένα μου λαϊκά, ούτε τραγούδια άλλων σύγχρονων μου δημιουργών και ερμηνευτών ούτε βέβαια και την δισκογραφία μου. Θα είμαι και αυτά τα λάιβ ολόκληρη με όλες μου τις πλευρές.

Μετά από την περσινή μεγάλη επιτυχία στην Άνοδο, πως νιώθεις που θα είσαι φέτος σε πιο μικρό χώρο

Μου αρέσει πάρα πολύ ο Σταυρός, όσο μου άρεσε και ο μεγαλύτερος χώρος. Με τον Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν μια καταπληκτική συνεργασία. Δεν θα μιλήσω για τη φωνή του και για τον μόνιμα έφηβο σπουδαίο τραγουδιστή, αλλά για τον άνθρωπο Βασίλη που συνάντησα και γνώρισα.

Ο κάθε χώρος έχει τη δική του αύρα. Στο Σταυρό του Νότου έχω ξαναπαίξει. Αλλά και σε ένα σχήμα πιάνο-φωνή μέχρι ένα πολύ μεγάλο μαγαζί στην ουσία η επικοινωνία έχει σημασία και αυτό βγαίνει μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια. Η διαδικασία επικοινωνίας είναι ίδια. Σημασία έχει τα τραγούδια που επιλέγονται να λένε κάτι μέσα σου, να υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Ο στόχος κάθε φορά είναι να συνδεθούμε, όχι να δείξεις κάτι σε κάποιον ή να τον κάνεις να σε θαυμάσει. Και για μένα η ανάγκη είναι ακριβώς η ίδια, δεν έχει σημασία αν στεκόμαστε πάνω στη σκηνή ή κάτω.

Εσύ κατάφερες στη ζωή αυτό που ήθελες;

Βήμα-βήμα βάζοντας στόχους και λαχταρώντας πράγματα ανακάλυψα ότι αυτά που ήθελα από παιδί σιγά σιγά έρχεται με τον τρόπο του. Και θεωρώ ότι έχω καταφέρει κάτι, όχι με την έννοια της επίτευξης. Αυτό όμως που έχεις ανάγκη έρχεται να σε συναντήσει. Πάντα με πίστη σε αυτό που αγαπάς.

Τι χρειάζεται για να το πετύχουμε;

Χρειάζεται πίστη και να το ποτίζουμε με αγάπη. Αυτό θέλω να πω σε όλους. Πρέπει να ποτίζουμε τα σποράκια που έχουμε για να ανθίσουν. Να μην σταματήσουμε να τα ποτίζουμε. Ο θόρυβος της καθημερινότητας, ο τρόπος που ζούμε και οι εισβολείς που έχουμε στη ζωή μας, μας κάνουν πολλές φορές να το ξεχνάμε αλλά μόνο με την αγάπη μπορούμε να πετύχουμε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024