Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χοακίν Φίνιξ : Νιώθω ακόμα την παρουσία του Ρίβερ

Χοακίν Φίνιξ : Νιώθω ακόμα την παρουσία του Ρίβερ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τον τραγικό θάνατο του αδελφού του, Ρίβερ Φίνιξ.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, Χοακίν Φίνιξ, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξή μαζί με την οικογένειά του, στην οποία μίλησε για τον αδικοχαμένο αδελφό του Ρίβερ, που πέθανε όταν ήταν μόλις 23 ετών.

Όπως αποκάλυψε ο Χοακίν Φίνιξ ακόμα νιώθει την παρουσία του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος ενσάρκωσε τον «Τζόκερ» ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, εμφανίστηκε στην εκπομπή του CBS «60 Minutes» και «ανοίχτηκε» σχετικά με τον θάνατό του αδερφού του.

https://www.instagram.com/p/B7Rx10QJcSZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Συγκεκριμένα, μίλησε για το πώς τα ΜΜΕ «έπεσαν πάνω» στην οικογένειά του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, χωρίς να σέβονται τίποτα.

Κάποιοι λένε ότι στη συνέντευξη ο Χοακίν φορούσε ένα από τα πουκάμισα του Ρίβερ.

Ο Ρίβερ Φίνιξ που ήταν στο απόγειο της καριέρας του τότε, καθώς όλοι μιλούσαν για έναν νέο Τζέιμς Ντιν, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, έξω από το κλαμπ The Viper Room που τότε είχε ο Τζόνι Ντεπ, στο Δυτικό Χόλιγουντ. Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατός του σχολιάστηκε για πάρα πολύ καιρό από τα media.

Τι είπε ο Χοακίν Φίνιξ για τον θάνατο του αδερφού του, Ρίβερ:

«Απομακρυνθήκαμε τελείως τότε από τον κόσμο της διασκέδασης. Δεν βλέπαμε ψυχαγωγικά προγράμματα. Δεν είχαμε ψυχαγωγικά περιοδικά στο σπίτι μας. Ξέρετε, ο Ρίβερ ήταν ένας πραγματικά ουσιώδης ηθοποιός και ένας σταρ του κινηματογράφου και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χοακίν Φίνιξ για τον αδελφό του, ο οποίος όταν ήταν 18 χρονών, είχε κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ.

«Εκείνη την περίοδο που είσαι πάρα πολύ ευάλωτος, πετάνε πάνω από το σπίτι σου ελικόπτερα και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να εισέλθουν στην ιδιοκτησία σου. Για εμένα, όλο αυτό εμπόδιζε τη διαδικασία πένθους», πρόσθεσε ο Φίνιξ, ο οποίος ήταν παρών όταν πέθανε ο αδελφός του.

Μάλιστα, ήταν αυτός που κάλεσε αμέσως το 911 για βοήθεια. Το ηχογραφημένο τηλεφώνημά του, με το που δόθηκε στη δημοσιότητα, έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου.

«Νιώθω ακόμα την παρουσία του Ρίβερ»

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Joker», Χοακίν Φίνιξ, αποκάλυψε επίσης, πως ο Ρίβερ του έδειξε μια ταινία, που του άλλαξε την άποψή του για την υποκριτική: το «Οργισμένο Είδωλο».

Ο Ρίβερ ασκούσε γενικά πολύ μεγάλη επιρροή στον Χοακίν, και τα δύο αδέρφια ήταν πολύ αγαπημένα.

«Θα του χρωστάω τα πάντα», είπε πριν από λίγο καιρό ο σταρ του Χόλιγουντ, όταν παρέλαβε το βραβείο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο.

«Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός μου, ο Ρίβερ, γύρισε σπίτι από τη δουλειά με μια βιντεοκασέτα μιας ταινίας με τίτλο «Οργισμένο Είδωλο». Με έβαλε να καθίσω και να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να τη δω ξανά. Και μου είπε: «Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις. Δεν μου το ζήτησε. Το απαίτησε. Και θα του χρωστάω για πάντα γιατί η υποκριτική μου χάρισε μια απίστευτη ζωή», ήταν τα συγκινητικά του λόγια.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Χαρτ, είπε πως το πένθος δεν έχει σταματήσει από τότε, 27 χρόνια αργότερα.

«Η θλίψη μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά. Ξέρετε, μπορεί να οδηγώ και ξαφνικά να το νιώσω. Και απλά θα το καλοδεχτώ».

Η οικογένεια του Χοακίν Φίνιξ έχει βρει δημιουργικούς τρόπους για να τιμήσει τη ζωή του Ρίβερ. Η αδερφή του Ρέιν, που είναι μουσικός, μόλις κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ αφιερωμένο στον Ρίβερ, ενώ η οικογένειά του διαχειρίζεται έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει το όνομά του και ασχολείται με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων.

Ο Χοακίν Φίνιξ λέει ότι αισθάνθηκε την παρουσία του αδελφού του καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η οποία ήταν άκρως επιτυχημένη και συχνά αντισυμβατική.

«Σε κάθε ταινία που έχω κάνει, υπήρξε πάντα μια σύνδεση με τον Ρίβερ με κάποιο τρόπο. Όλοι έχουμε νιώσει την παρουσία και την καθοδήγησή του στις ζωές μας με διάφορους τρόπους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024