Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο σύντροφός σου στη λέει συνέχεια

Όταν ο σύντροφός σου στη λέει συνέχεια

Είναι μεγάλο το ζήτημα της διαφορετικότητας των απόψεων. Όχι όμως όταν εκείνες εκφράζονται με άσχημο τρόπο

Είναι πολύ λογικό να υπάρχει πληθώρα απόψεων και διαφορετικότητα ως προς τα «πιστεύω» του καθενός. Δεν είναι λογικό όμως ο σύντροφός σου να σου μιλάει μόνο και μόνο για να υποτιμήσει τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Μίλα του

Το να επικοινωνήσεις ένα σοβαρό θέμα στον σύντροφό σου, είναι η έναρξη για την επικοινωνία που θα έπρεπε να έχετε μεταξύ σας έτσι κι αλλιώς. Το θέμα της επικοινωνίας είναι πως είναι απαραίτητη για να μπορούν να συνεννοούνται δύο άτομα.

Το θέμα είναι να του πεις ξεκάθαρα τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του απέναντί σου. Να του εξηγήσεις τι δε σου αρέσει, τι θα έπρεπε να αλλάξει και φυσικά γιατί. Διότι αν το συνεχίσει τότε θα πρέπει να του πεις ότι αυτό θα έχει συγκεκριμένες συνέπειες απέναντί στη σχέση σας.

Ότι ενδεχομένως θα χωρίσετε γιατί δε μπορείς να συνεχίζεις να είσαι με έναν άνθρωπο που έχει ως στόχο να σε υποτιμά για να τροφοδοτεί εκείνος έτσι τον δικό του εγωισμό.

Τι δε θα έπρεπε να συμβαίνει

Είναι απαράδεκτο να έχεις κάποιον δίπλα σου ο οποίος δε σε εκτιμά και δε σε σέβεται. Είναι απαράδεκτο να είναι κάποιος σύντροφός σου και ταυτόχρονα να σε θεωρεί τόσο δεδομένη με αποτέλεσμα να σου μιλάει όπως ο δικός του ναρκισσισμός επιτάσσει.

Μία σχέση χρειάζεται αγάπη για να κρατηθεί συνεπώς ό,τι άλλο πέραν αυτού του συναισθήματος έχει ως αποτέλεσμα να μην εξελίσσεται μία σχέση με ωραίο τρόπο. Επίσης είναι δικαίωμά σου το να θέλεις να σου μιλάει καλύτερα ο άλλος.

Ο σεβασμός δε θα έπρεπε να είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση και από τις δύο μεριές. Αν απουσιάζει η καλή επικοινωνία και ο σεβασμός, τότε απουσιάζει και η ποιότητα από τη σχέση. Πολλές φορές βέβαια, οι άνθρωποι που μιλάνε άσχημα δεν αλλάζουν ασχέτως αν τους προειδοποιήσεις πως θα χωρίσετε ή όχι. Είναι θέμα χαρακτήρα που συνήθως δεν αλλάζει, ούτε στο παρόν, αλλά ούτε στο άμεσο μέλλον.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024