Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορολοταρία : Ποιες αλλαγές έρχονται

Φορολοταρία : Ποιες αλλαγές έρχονται

Η φορολοταρία γίνεται με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών βγαίνει και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.

Τέλος σκέφτεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στην φορολοταρία των 1.000 ευρώ που γινόταν κάθε μήνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η φορολοταρία γίνεται με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών βγαίνει και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.

Πλέον η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει την σημερινή μορφή της κλήρωσης και να δώσει μεγαλύτερα κίνητρα για συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα.

Το πρόβλημα που έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολοταρία είναι το γεγονός ότι τα  χρηματικά έπαθλα είναι πολύ μικρά και δεν δελεάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώσουν με κάρτες.

Οι αλλαγές στη φορολοταρία

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει τις εξής αλλαγές:

-λιγότερα αλλά πολύ μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα. Σήμερα χίλιοι τυχεροί κερδίζουν από χίλια ευρώ. Εξετάζεται οι τυχεροί να είναι πολύ λιγότεροι και όποιος κερδίσει να λαμβάνει ένα ποσό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή του. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αναδεικνύονται δυο υπερτυχεροί που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 500.000 ευρώ

-οι κληρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, αντί για κάθε μήνα θα μπορούσαν να γίνονται ανά δίμηνο και τα έπαθλα να είναι ακόμη μεγαλύτερα

-να γίνεται μια φορά τον χρόνο (π.χ. πριν την Πρωτοχρονιά) μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό

-να πραγματοποιείται επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορο-λοταρίας που θα ξεδιπλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

-να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως ΙΧ και ακίνητα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024