Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αχαλίνωτη... ερωτική ζωή χελώνας που έσωσε το είδος της

Η αχαλίνωτη… ερωτική ζωή χελώνας που έσωσε το είδος της

Η ασταμάτητη λίμπιντο του Ντιέγκο αναγνωρίστηκε ως ένας βασικός λόγος για την επιβίωση των άλλων γιγαντιαίων χελωνών της Εσπανιόλα, ενός νησιού του συμπλέγματος των Γκαλαπάγκος

Μια αρσενική χελώνα, της οποίας η… αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει σώσει ολόκληρο το είδος της από την εξαφάνιση, αφήνει πίσω της πια αυτό τον τρόπο ζωής για να επιστρέψει στην άγρια ​​φύση, αφού έφερε εις πέρας την αποστολή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η ασταμάτητη λίμπιντο του Ντιέγκο αναγνωρίστηκε ως ένας βασικός λόγος για την επιβίωση των άλλων γιγαντιαίων χελωνών της Εσπανιόλα, ενός νησιού του συμπλέγματος των Γκαλαπάγκος, αφού μεταφέρθηκε εκεί από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στο πλαίσιο προγράμματος αναπαραγωγής.

Το σωτήριο… επίτευγμά της

Οταν ξεκίνησε την προσπάθειά του, υπήρχαν μόνο δύο αρσενικές χελώνες και δώδεκα θηλυκές του είδους του στο νησί. Ομως ο Ντιέγκο έκανε τόσο πολύ σεξ που βοήθησε τον πληθυσμό του να εκτοξευθεί σε περισσότερες από 2.000 χελώνες.

Η υπηρεσία εθνικών πάρκων των Γκαλαπάγκος πιστεύει ότι η αιωνόβια χελώνα είναι ο πατριάρχης σχεδόν του 40% αυτού του πληθυσμού.

Ελεύθερος στη φύση

Εχοντας επιτελέσει το καθήκον του και με το παραπάνω, πλέον επιστρέφει ελεύθερος στη φύση. «Νιώθουμε ευτυχείς, καθώς πλέον έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε τη χελώνα στη φύση» δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά 15 χελώνες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την ενίσχυση του πληθυσμού του νησιού, αλλά κανένας δεν διαδραμάτισε τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο Ντιέγκο.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένας από τους πρωταρχικούς προορισμούς στον κόσμο για την παρατήρηση της άγριας φύσης και τα είχε επισκεφθεί μέχρι και ο Κάρολος Δαρβίνος ενώ ανέπτυσσε τη θεωρία της εξέλιξης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024