Ένας 17χρονος μαθητευόμενος στη NASA ανακάλυψε ένα πλανήτη 6,9 φορές μεγαλύτερο από τη Γη την τρίτη ημέρα της πρακτικής του στην Διαστημική Υπηρεσία.

Ο Γουλφ Κούκιερ, μαθητής από τη Νέα Υόρκη, κέρδισε δίμηνη πρακτική ήταν ένας από τους μαθητευόμενους σε καλοκαιρινό πρόγραμμα της διαστημικής υπηρεσίας.

Την τρίτη ημέρα του στη δουλειά ανακάλυψε έναν πλανήτη με δύο ήλιους, που απέχει 1.300 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό Πίκτορ.

Μοναδική ανακάλυψη: Βρήκε πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους

Όπως έγινε τώρα γνωστό, ο 17χρονος έκανε την ανακάλυψη, ενώ περιεργαζόταν στοιχεία μέσω του δορυφόρου Tess της ΝASA.

Είχε αναλάβει να μελετήσει πώς μπορεί να διασταυρωθούν οι πορείες δύο ήλιων, προκαλώντας έκλειψη.

Επικεντρώθηκε στο ηλιακό σύστημα ΤΟΙ 1338 όπου παρατήρησε κάτι στην τροχιά των δύο άστρων, που εμπόδιζε το φως.

Οι επικεφαλής της NASA χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να επιβεβαιώσουν την παρατήρησή του και τελικά κατέληξαν ότι ο Κούκιερ είχε ανακαλύψει έναν πλανήτη 6,9 φορές μεγαλύτερο από τη Γη.

Μάλιστα, αποτελεί μόλις τον 13ο πλανήτη του είδους του που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

 Πώς έκανε την ανακάλυψη ο 17χρονος

«Κοιτούσα τα δεδομένα για όσα είχαν επισημάνει οι εθελοντές ως δυαδική έκλειψη, ένα σύστημα στο οποίο δύο άστρα περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο και από τη δική μας οπτική προκαλούν έκλειψη σε κάθε δεύτερη τροχιά», είπε ο Κούκιερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

«Περίπου την τρίτη ημέρα της πρακτικής μου, είδα ένα σήμα από το σύστημα που αποκαλείται ΤΟΙ 1338. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν αστρική έκλειψη, αλλά ήταν λάθος η στιγμή. Τελικά ήταν πλανήτης. Ο πλανήτης μπλόκαρε το φως από αυτά τα δύο άστρα, δημιουργώντας μικρή μείωση του φωτός που έφτανε στο τηλεσκόπιο. Τότε το παρατήρησα για πρώτη φορά», εξήγησε μιλώντας στο CBS.

Η ΝΑSA δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εξηγεί την ανακάλυψη του πλανήτη με τους δύο ήλιους.

Δείτε τα βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr