Ένα ολοκαίνουργιο mural αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στην πλατεία Ναβαρίνου, στη Θεσσαλονίκη.

Η υπέροχη τοιχογραφία κοσμεί πολυκατοικία στη διασταύρωση των οδών Σβώλου και Γούναρη, πίσω από το παλιό πυροσβεστείο.

Το γκράφιτι υπογράφουν ο Ser και η Simoni και τιτλοφορείται «Πορτραίτο της Θεσσαλονίκης».

Δείτε εικόνες:

Ποιος είναι ο Ser

O Αργύρης «Ser» Σαρασλανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Graphic design και comics.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκθέσεις, graffiti & street art φεστιβάλ και art fairs στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δουλειά του – ένα εκλεκτικό υβρίδιο γκραφίτι παλαιάς σχολής, κουλτούρας των κόμικς και ποπ σουρεαλισμού – χαρακτηρίζεται από μια υπόγεια διάθεση, όντας παράλληλα έντονα σατιρική.

Χρησιμοποιεί ένα στρατό από τερατώδεις αλλά κάπως αγαθούς χαρακτήρες προκειμένου να υπογραμμίσει και να σχολιάσει τον παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης.

Την δουλειά του SER την συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, είτε πρόκειται για μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες, είτε για πίνακες που βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, είτε για την εμπορική του δουλειά, σε συνεργασία με γνωστές Ελληνικές και διεθνείς μάρκες.

Ποια είναι η Simoni Fontana

H Simoni γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, φεστιβάλ και art fairs στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το στυλ της χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν παιδική αθωότητα, με τις αιθέριες, ευαίσθητες αλλά άκρως σουρεαλιστικές γυναικείες μορφές της να λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά, τόσο σε μικροσκοπικούς πίνακες, όσο και σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες.

Οι αναφορές της αντλούν από την Γιαπωνέζικη εικονογραφία και το manga, φιλτραρισμένα μέσα από μια ευαίσθητη Δυτική προσέγγιση και από την προσωπική της ποπ-σουρεαλιστική αισθητική.

Ευαίσθητοι και ονειρικοί, οι αναγνωρίσιμοι γυναικείοι χαρακτήρες της περιέχουν στοιχεία της καλλιτέχνιδας, παραπέμποντας αφηρημένα στην αυτοπροσωπογραφία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο