Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρικόπουλος : Ο δικηγόρος του Πετσίτη και του Ιβάν, που… αγαπά τις ποδοσφαιρικές επιτροπές

Νίκος Ανδρικόπουλος : Ο δικηγόρος του Πετσίτη και του Ιβάν, που… αγαπά τις ποδοσφαιρικές επιτροπές

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έχει τη δική του ιστορία. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Την εποχή του Ιβάν. Αλλά και στο… ποδόσφαιρο

Δεν τον ξέρω προσωπικά. Μου είπαν όμως ότι και μόνο η δράση των τελευταίων χρόνων θα μπορούσε να κάνει τον βίο του, σενάριο για… ταινία. Ο δικηγόρος που νοίκιαζε την περίφημη βίλα για λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη (που να χάθηκε αυτή η ψυχή της Αριστεράς;). Ο δικηγόρος που διαπραγματεύτηκε για τον Ιβάν Σαββίδη στο μεγάλο παζάρι των τηλεοπτικών αδειών.

Ο άλλοτε νομικός εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο ίδιος που στον λίγο ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, θαυμάζει απεριόριστα τα μέλη κάθε λογής ποδοσφαιρικής επιτροπής και δη εκείνων που έχουν… δικαστική εξουσία. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Back to business μου είπαν. Και δεν έχω λόγους για να μην τους πιστέψω…

Άλλωστε ο ΠΑΟΚ και οι… στάβλοι του (σαν της Εριέττας Ζαϊμη ένα πράγμα) στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν μπελάδες αυτόν τον καιρό. Και οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Πολλώ δε μάλλον εκείνοι που έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πρωτάθλημα 2017-18, και εκείνο το Σαββατόβραδο που ως εκ θαύματος η «κεκλεισμένη των θυρών Τούμπα» για το ντέρμπι με την ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες της κάνοντας sold out αξημέρωτα;

Και βέβαια ποιος ξεχνά τους λεπτούς χειρισμούς μετά τη μπούκα του Ιβάν με το όπλο, σε ένα ματς σαν… το αυριανό. Εκεί χρειάστηκαν ψύχραιμοι και αποφασιστικοί άνθρωποι. Με καλούς τρόπους και τακτ. Να σηκώσουν το τηλέφωνο. Να συναντήσουν φίλους. Να τους συμβουλεύσουν. Να προσπαθήσουν μέχρι τέλους για να φτάσει η κούπα του πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη (ασχέτως αν την άρπαξε ο Τίγρης).

Αφανείς ήρωες στην σύγχρονη Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από εκείνους που ελάχιστοι γνωρίζουν την αληθινή προσφορά τους.

O άνθρωπος της Dimera

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι εξαιρετικός δικηγόρος. Μια μεγάλη επαγγελματική πόρτα άνοιξε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτόν, την ίδια εποχή δηλαδή περίοδο όπου και ο Μανώλης Πετσίτης έβγαινε από τον κύκλο της ανωνυμίας και της βιοπάλης. Εμφανίζεται σε εντυπωσιακό κύκλο δραστηριοτήτων.

Συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στις τηλεοπτικές άδειες και στην εξαγορά της «Πήγασος». Ο άνθρωπος της Dimera δηλαδή (της εταιρείας που ο σερβιτόρος στο επάγγελμα, «ανιψιός» του Ιβάν, Γιάννης Καλπαζίδης, μετέφερε στον τραπεζικό της λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς 6,7 εκατ ευρώ από τον δικό του λογαριασμό στην Alpha bank το καλοκαίρι του ΄18 που εξαγοράστηκε το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθη) .

Σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου επί Θεόδωρου Κιτσάκου. Βασικός μέτοχος σε εισπρακτική εταιρεία που συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, εξάδελφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για είσπραξη οφειλών της ΔΕΗ.

Βίλα Πετσίτη

Ήταν ο αγαπημένος δικηγόρος του Μαξίμου όσο είχε τα κλειδιά του ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε που μπορούσε να μπει και να βγει ότι ώρα ήθελε σε αυτό και ο «Μανόλο του Παππά». Η δική τους «σύνδεση»;

Ενα σπίτι, και συγκεκριμένα η πολυτελής βίλα όπου διέμενε ο Πετσίτης στη Βαρυμπόμπη. Τη βίλα του Πετσίτη είχε νοικιάσει ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος.

Είναι συνήθης πρακτική όταν ενοικιαστές για πολλούς λόγους δεν επιθυμούν να εμφανίζονται σε χαρτιά και μισθωτήρια. Μόλις 1.850 ευρώ το μήνα το νοίκι. Τσάμπα πράγμα… Τι είναι όμως τα ευρώ μπροστά στο ιδεολογικό μεγαλείο ενός κινήματος.

Η μάχη

Το ποδόσφαιρο του άρεσε από παλιά του Ανδρικόπουλου. Όταν ακόμη συνεργάζονταν στενά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο στη MIG. Ξαναβρήκε τη χαρά για το παιχνίδι μέσω του Ιβάν Σαββίδη.

Τι ΠΑΟ, τι… ΠΑΟΚ. Σημασία έχουν οι φίλοι. Και είπαμε αυτοί φαίνονται στα δύσκολα. Και εκείνα που πέρασαν.

Αλλά και εκείνα που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη. Διότι μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να μην το «φωνάζει» και γενικώς να πουλάει τρέλα, αλλά η υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την ΠΑΕ Ξάνθη τον απειλεί με καταστροφή. Ακόμη και με υποβιβασμό.

Η εξέταση της υπόθεσης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, και το πόρισμα που θα προκύψει από εκείνη θα δείξει και θα αποδείξει. Τι ακολουθεί. Και πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Θα είναι αφαίρεση βαθμών;

Θα είναι το ασανσέρ για τον όροφο της Σούπερ Λιγκ 2; Ίδωμεν. Η μάχη μόλις ξεκίνησε. Και οι αναβολές έχουν πάντα τη σημασία τους. Προσφέρουν χρόνο.

Σε ανθρώπους ψύχραιμους και ικανούς να τον εκτιμήσουν.

Ο κοινός τόπος…

Στο μεταξύ, τώρα που το σκέφτομαι; Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απαρτίζεται κυρίως από μέλη που τοποθετήθηκαν εκεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει δηλαδή να είναι ο… κοινός τόπος αγώνων και ιδεών. Και πάλι. Όπως τότε.  Τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι τόσο ευνοϊκά. Διότι υπάρχει και η κανονική Κυβέρνηση. Και υπάρχει βεβαίως και η εμπλοκή από FIFA/UEFA που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση. Τα υπόλοιπα; Όταν θα έρθει η ώρα…

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024