Η ερωτική πράξη, δένει συναισθηματικά το ζευγάρι. Επιπλέον είναι κάτι που όταν δε συμβαίνει συνιστά απόδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Ας δούμε όμως τι κάνει στον ύπνο και κατά συνέπεια και στη σχέση;

Βελτιώνει την ποιότητά του ύπνου

Εκτός από την αύξηση της ωκυτοκίνης και τη μείωση της κορτιζόλης, το σεξ βελτιώνει επίσης τον ύπνο σας επειδή απελευθερώνεται μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη όταν έρχεστε σε οργασμό.

Αυτό το χημικό μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερο ύπνο και περισσότερο χρόνο στο στάδιο REM-το στάδιο του ύπνου, όταν ο εγκέφαλος και το σώμα σας επανενεργοποιούνται και τα όνειρά σας εμφανίζονται.

Ένας καλός ύπνος είναι το θεμέλιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, γιατί αυξάνει την ψυχική σας ευεξία. Και η αυξημένη ψυχική ευεξία σημαίνει λιγότερη ευερεθιστότητα, πράγμα που σημαίνει ότι κάνετε λιγότερους τσακωμούς με τον σύντροφό σας.

Η σχέση βελτιώνεται

Καθώς οι τσακωμοί μειώνονται και η ένταση επίσης πέφτει, επικρατούν μεγαλύτερα διαστήματα με αρμονικά συναισθήματα μεταξύ σας. Αυτά τα συναισθήματα δύνανται να γίνουν συνήθεια με αποτέλεσμα οι τσακωμοί και οι εντάσεις να καταλήγουν να είναι η τελευταία επιλογή που εσείς οι δύο θα έχετε.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μια σχέση με πολλούς τσακωμούς σπάνια κρατάει μες στον χρόνο και το αποτέλεσμα είναι ο χωρισμός. Το να κοιμάστε μαζί μετά από το σεξ, κάνοντας ποιοτικό ύπνο έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάτε και με καλή διάθεση.

Νιώθετε από ένα σημείο και μετά ότι εμπιστεύεστε περισσότερο τον σύντροφό σας. Η εμπιστοσύνη φυσικά σχετίζεται και με το γεγονός ότι νιώθετε άνετα να κοιμάστε μαζί. Το να κάνετε ποιοτικό ύπνο οδηγεί και σε καλή ψυχολογία γενικότερα, στην αίσθηση ότι θέλετε ο ένας τον άλλον για να κοιμηθείτε καλά.

Αυτό είναι λογικό καθώς στο στάδιο αυτό θα έχετε συνηθίσει ο ένας την αγκαλιά του άλλου με αποτέλεσμα αν δεν την έχετε να σας λείπει περισσότερο. Αυτά όμως έχει ο έρωτας, καλό σεξ και φυσικά καλό ύπνο.

Γράψτε το σχόλιό σας