Η σχέση έρχεται στο τέλος της όταν έτσι νιώθουμε. Όταν νιώσουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και ότι δε μας καλύπτει άλλο αυτό που έχουμε με τον σύντροφό μας. Επειδή είναι σχεδόν δεδομένο ότι με έναν χωρισμό έστω και λίγο όλοι στεναχωριούνται, καλό θα είναι να του πεις ότι θες να χωρίσετε με συγκεκριμένο τρόπο.

Πές του τι νιώθεις

Μίλα του ειλικρινά με κάθε λεπτομέρεια για αυτά που νιώθεις. Μην τον κάνεις αργότερα να σκέφτεται εκείνος διάφορα δεδομένα που δεν του είπες καν. Εξήγησέ του σε τι έφταιξε εκείνος και σε τι έφταιξες εσύ. Ανάλαβε τις ευθύνες σου και εσύ και αυτός.

Μην του μιλήσεις απότομα

Είναι μία ευαίσθητη στιγμή και για τους δύο σας. Αν όντως τον αγάπησες και σε αγάπησε θα πρέπει ειδικά σε αυτήν την περίπτωση να δείξεις παραπάνω ενδιαφέρον. Δε θες να στεναχωρεθεί το άτομο που αγάπησες, αλλά δε θες και εσύ η ίδια να συνεχίσεις σε μία σχέση που πλέον δεν είναι για εσένα.

Μίλα του όμορφα, με πράο τρόπο γιατί έτσι θα καταλάβει αν όχι άμεσα, ίσως αργότερα, αυτά που του είπες. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένταση από καμία μεριά.

Πες του τι εκτίμησες από τη σχέση σας

Εξήγησέ του τι καινούργια νοήματα έμαθες για εσένα μέσα από τη σχέση σου με εκείνον. Ότι εκτιμάς ιδιαίτερα τον χρόνο που περάσατε μαζί και πώς θα κρατήσεις τις καλές στιγμές σας. Από εκεί και πέρα δε χρειάζεται να αναφέρεις ούτε τι θα κάνεις αφού χωρίσετε, ούτε να του πεις για ένα καινούργιο «αίσθημα» που πιθανόν να έχεις.

Το ζήτημα είναι ότι οφείλει και ο ίδιος να κατανοήσει ότι από τη στιγμή που η ίδια του λες να χωρίσετε, δεν είσαι ούτε εσύ η «κατάλληλη» για αυτόν. Αν ήσουν δε θα χωρίζατε και σίγουρα δε θα «βαριόσουν» μαζί του. Το να τελειώνει μία σχέση με ωραίο τρόπο είναι ένδειξη πολιτισμού. Όλοι έτσι είναι «κερδισμένοι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο