Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 500.000 ευρώ για τον Φασίδη, μεταγραφή που ήθελε να κρύψει

Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 500.000 ευρώ για τον Φασίδη, μεταγραφή που ήθελε να κρύψει

Nέο έγγραφο επιβεβαιώνει ότι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε περισσότερα λεφτά για τον Φασίδη, παρά για τον Μελιόπουλο (425.000 €)! Και μάλιστα μόλις σε 15 ημέρες!

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη, καλούνται να εξηγήσουν ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τις… τριγωνικές σχέσεις που τις συνδέουν, όπως αποκαλύφθηκε από τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το One Channel. Από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι σημείο αναφοράς και στις δύο ομάδες είναι η οικογένεια Σαββίδη.

Η Επιτροπή έχει ζητήσει έγγραφα και συγκεκριμένα στοιχεία από τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά και από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη. Πρώην σερβιτόρο, ο οποίος καλείται να εξηγήσει μεταξύ άλλων πού βρήκε 10.000.000 ευρώ για να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης και το ξενοδοχείο le Chalet.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς από τα έγγραφα που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν σαφώς η «ιδιαίτερες» σχέσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Σήμερα, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 500.000 ευρώ + το ΦΠΑ στην Ξάνθη, για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Φασίδη. Έναν παίκτη, στα 23 του χρόνια, προερχόμενο από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και με μόλις 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ξάνθης, από τη σεζόν 2005-06!

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύφθηκε, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πλήρωσε μισό εκατομμύριο, συν το ΦΠΑ μιας μεταγραφής που δεν ανακοίνωσε ποτέ και προσπάθησε να την κρατήσει κρυφή με κάθε τρόπο, αλλά έδωσε τα λεφτά σε μόλις δύο δόσεις των 250.000 ευρώ. Και σε διάστημα μόλις 15 ημερών: Στις 05 Ιουνίου 2019 η πρώτη δόση και στις 20 Ιουνίου 2019 η δεύτερη δόση.

Η μεταγραφή του Μελιόπουλου

Και όλα αυτά, την ώρα που η μεταγραφή του Μελιόπουλου, ενός εκ των κορυφαίων ταλέντων στη χώρα, στοίχισε 425.000 στους Θεσσαλονικείς!

Για την ιστορία, ο Μελιόπουλος αποτέλεσε στόχο όλων των μεγάλων ομάδων, ενώ σε μόλις 1,5 χρόνο έφτασε να έχει περισσότερες συμμετοχές συνολικά, από τον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερό του, Βασίλη Φασίδη.

Η υπόθεση Φασίδη, όπως και όλες οι υπόλοιπες μεταγραφικές «συναλλαγές» μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, αναμένεται να αποτελέσουν θέμα διερεύνησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να μπουν στο μικροσκόπιο του φορέα, που καλείται να διαπιστώσει εάν όντως προκύπτει ζήτημα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ τους, με κοινό παρονομαστή τον Ιβάν Σαββίδη.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της Επιτροπής να μην παρίσταται στη διαδικασία η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κάτι οξύμωρο, βεβαίως, καθώς οι Ερυθρόλευκοι είναι εκείνοι που έκαναν την καταγγελία για τις σχέσεις Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης. Και προφανώς έχουν πολλά να πουν. Αλλά και να δείξουν ακόμη…

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024