Για άλλη μία φορά διασκέδασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπουργός Παιδείας της Βραζιλίας, Αμπράαμ Βεϊντράουμπ -στενός συνεργάτης του ακροδεξιού Προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Αυτή τη φορά, το έκανε με μία ανάρτησή του στο Twitter, που έβριθε γραμματικών λαθών και με εξόφθαλμα λανθασμένη γραφή της λέξης «εντυπωσιακό» (imprecionante αντί για impressionante).

Στη χθεσινή του ανάρτηση, για να ευχαριστήσει τον βουλευτή Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιο του προέδρου, για τη συμβολή του στη θέσπιση του νομοσχεδίου για τα ερευνητικά προγράμματα με θέμα την Δημόσια Ασφάλεια (ένα θέμα αρεστό στην τωρινή κυβέρνηση), ο Βεϊντράουμπ, έδειξε πως ο υπουργός Παιδείας χρήζει… εκπαίδευσης.

Το Διαδίκτυο σχεδόν αμέσως γέμισε σαρκαστικά, ή απαξιωτικά σχόλια, αναγκάζοντας τον υπουργό να κατεβάσει άρον άρον την ανάρτησή του από το Twitter.

Βέβαια η ζημιά είχε γίνει.

Πολλοί χρήστες ήδη την είχαν «σώσει» κι αναδημοσιεύσει, έχοντας επισημάνει τη λάθος γραφή του «εντυπωσιακός», τη χρήση κεφαλαίων μετά το άνοιγμα άνω και κάτω τελείας, την ασυνέπεια στην χρήση δεύτερου και τρίτου προσώπου (ευγενείας) στην αναφορά προς τον ίδιο άνθρωπο (Μπολσονάρου) και τη λανθασμένη χρήση του σημείου στίξης «υφέν» (για την προφορά των φωνηέντων).

Λάθη που θα έστελναν τον υπουργό ξανά πίσω στην πρώτη δημοτικού.

«Είναι εντΙπωσιακό» (ImpreCionante), ξεκινούσαν οι χρήστες το εκάστοτε σχόλιό τους για το γραμματικό ολίσθημα και είτε αποδοκίμαζαν είτε επεσήμαναν και τα υπόλοιπα λάθη στο tweet του Βεϊντράουμπ.

Βέβαια, με την ευκαιρία αυτή, πολλοί χρήστες θυμήθηκαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω υπουργός περιπίπτει σε τέτοια, παιδαριώδη κι απαράδεκτα για το αξίωμά του, γραμματικά παραπτώματα και δεν έχασαν την ευκαιρία να τα επαναφέρουν σε δημόσια θέα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο