Ο Αιγόκερως σιχαίνεται τα παρακάτω όχι γιατί έχει πάθη, αλλά γιατί έχει… δίκιο!

1. Να ακούει για 1014η φορά πόσο ψυχρό ζώδιο είναι, πόσο στεγνά φιλόδοξο, σκληρό, εγωκεντρικό κι όλα τα λοιπά κομπλιμάν. Διότι όπως ξέρουμε, τα υπόλοιπα 11 ζώδια είναι καυτά, ταπεινά, μαλακά, ανιδιοτελή και δεν συμμαζεύεται. Και φυσικά την ζημιά, την έχει κάνει αυτός, ο ένας, ο ελεεινός τύπος! Ε, jamais!

2. Δεν πάει μια τους ανθρώπους που αυτοσαμποτάρονται συνδιάζοντας μοναδικά την αυτολύπηση, την τεμπελιά, την αδράνεια, την παντελή έλλειψη στόχου και μετά τους φαίνονται τα πάντα βουνό, η ζωή άδικη και οι άλλοι άκαρδοι. Γουστάρει δε τρελά τους «χαμένους», διότι αν μη τι άλλο, τούτοι δοκίμασαν, προσπάθησαν κι έφαγαν τα μούτρα τους. Τουλάχιστον, είναι μαχητές.

3. Εάν έχεις σκοπό να τον αγκαλιάσεις, να τον φιλήσεις, να του ανοίξεις την καρδιά σου, να βρέξεις με δάκρια τον ώμο του, ξανασκέψου το. Όχι μόνο δεν θα ενθουσιαστεί, αλλά θα απορήσει και τι στο καλό σου έχει κάνει για να αξίζει τέτοια μεταχείριση! Όλα κι όλα: θέλεις συναίσθημα; Φρόντισε να είσαι κομμάτι της ζωής του.

4. Την ανάρμοστη συμπεριφορά. Όχι, δεν εννοώ αυτό που νομίζεις. Μισεί κάθε συμπεριφορά που ξεφεύγει από το σωστό πλαίσιο: την αδικία, την υπερβολή, οτιδήποτε ξεφεύγει από το όριο του λογικού, την αγνωμοσύνη, την καταπάτηση των δικαιωμάτων (όχι των δικών του, μα ΟΛΩΝ).

Τέλος, ο Αιγόκερως, αν και την παλεύει, μισεί την μοναξιά, εκείνη που φέρει το αρνητικό φορτίο της μοναχικότητας. Θα έδινε τα πάντα για να βρει μια ψυχή να τον κοιτάζει στα μάτια και να τον καταλαβαίνει, χωρίς να πει λέξη, χωρίς να πρέπει να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr