Το σεξ είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα στην καλοπέραση ενός ανθρώπου. Όταν όμως δεν κάνει σεξ για ένα συνεχόμενο χρονικό διάστημα το οποίο αυξάνεται, τότε αυτό έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία του.

Άσκηση

Κάνει καλό στην καρδιά, ενεργοποιεί τους μύς, αυξάνει την καύση των θερμίδων. Στην ουσία αποτελεί μία καλή γυμναστική που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές στάσεις, ανάλογα με την περίπτωση.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση, λειτουργεί αναστέλλοντας το άγχος, καθώς επίσης και την έντονη αρνητική συναισθηματικότητα, μέσω της παραγωγής σεροτονίνης και ωκυτοκίνης. Έχει επίσης ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των γρήγορων αποφάσεων, αφού έχει προηγηθεί η μείωση του άγχους.

Αρνητικά της αποχής από το σεξ

Το σεξ συνδέεται με την ευημερία, σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Ωστόσο έχουμε να δούμε και την άλλη οπτική του όλου θέματος. Εκείνοι που απέχουν από τη σεξουαλική επαφή για ένα ιδιάζον χρονικό διάστημα, είθισται να παρουσιάσουν περισσότερα συμπτώματα σε ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

 Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ, αλλά ουσιαστικά το σώμα το θεωρεί ως ανάγκη με αποτέλεσμα εν τέλη να εμφανίζει αρνητικά συμπτώματα μετά από τη συνεχή απουσία του από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (και αυτό περιλαμβάνει το “καταπληκτικό”, το “απλά καλό”, ακόμα και το “έτσι κι έτσι” σεξ) διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Επιπλέον θα έχετε παρατηρήσει ότι βελτιώνει και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, τον τρόπο που μιλάτε στον σύντροφό σας καθώς και το ότι μιλάτε πιο χαλαρά και ήρεμα στους κολλητούς σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο