Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις απλές συμβουλές για να βελτιωθεί η σχέση σας

Τρεις απλές συμβουλές για να βελτιωθεί η σχέση σας

Σίγουρα κάθε σχέση περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάς όλα

Καλό είναι να κάνεις πράγματα τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την ηρεμία και τη γαλήνη μέσα στη σχέση σου. Τέτοια είναι και καθημερινές αλλαγές με στόχο την αυτοβελτίωσή σας. Η σχέση σας άλλωστε γίνεται για να περνάτε καλά.

Κοιτάξτε να έχετε παρόμοιo αξιακό σύστημα

«Για την μακροχρόνια αγάπη, όσο περισσότερο η ομοιότητα (π.χ. ηλικία, εκπαίδευση, αξίες, προσωπικότητα, χόμπι), τόσο το καλύτερο. Οι σύντροφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σίγουροι ότι οι αξίες τους ταιριάζουν πριν φτάσουν στον γάμο».

«Αν και άλλες διαφορές μπορούν να αντιμετωπιστούν και να γίνουν ανεκτές, μια διαφορά στις αξίες είναι ιδιαίτερα προβληματική εάν ο στόχος είναι η μακροχρόνια αγάπη».

Ένα άλλο μυστικό για ένα μακροχρόνιο γάμο: «Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να δεσμευτούν για να λειτουργήσουν, ανεξάρτητα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να διαλύσει μια σχέση είναι οι ίδιοι οι που την συνιστούν», δήλωσε η Kelly Campbell, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, San Bernardino.

Μην αντιμετωπίζετε τον σύντροφό σας ως δεδομένο

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουν ενδεχομένως ένα σημείο αντοχής και εάν οι ανάγκες δεν ικανοποιηθούν ή δεν είναι αντιληπτές από το άλλο άτομο, οι περισσότεροι πιθανώς θα τις αναζητήσουν κάπου αλλού.

Κανένας δεν είναι δεδομένος. Και όταν άλλωστε βλέπουμε κάποιον ως δεδομένο, παύουμε να παλεύουμε το ίδιο σε σχέση με το αν δεν τον είχαμε δεδομένο. Η πολλή σιγουριά άλλωστε φέρνει αλαζονεία.

Μην καταργείτε την ατομικότητά σας

«Είσαι τα πάντα μου» είναι μία λυπηρή αναφορά σε μία συχνή φράση που τα ζευγάρια χρησιμοποιούν μεταξύ τους. Πρέπει να έχεις τη δική σου ζωή και εκτός της σχέσης σας. Δεν είναι καλό να περιστρέφονται όλα γύρω από τη σχέση.

Πρώτον είσαι ένα ανεξάρτητο άτομο ασχέτως αν μένεις με τον σύντροφό σου ή είστε πολύ κοντά μεταξύ σας και πρέπει πάντα να έχεις μία εναλλακτική αν χωρίσετε. Έχοντας ήδη την παρέα σου και τη ζωή σου εκτός της σχέσης, ο όποιος χωρισμός αν τύχει δε θα είναι το ίδιο επίπονος σε ψυχολογικό επίπεδο.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024