Καλό είναι να κάνεις πράγματα τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την ηρεμία και τη γαλήνη μέσα στη σχέση σου. Τέτοια είναι και καθημερινές αλλαγές με στόχο την αυτοβελτίωσή σας. Η σχέση σας άλλωστε γίνεται για να περνάτε καλά.

Κοιτάξτε να έχετε παρόμοιo αξιακό σύστημα

«Για την μακροχρόνια αγάπη, όσο περισσότερο η ομοιότητα (π.χ. ηλικία, εκπαίδευση, αξίες, προσωπικότητα, χόμπι), τόσο το καλύτερο. Οι σύντροφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σίγουροι ότι οι αξίες τους ταιριάζουν πριν φτάσουν στον γάμο».

«Αν και άλλες διαφορές μπορούν να αντιμετωπιστούν και να γίνουν ανεκτές, μια διαφορά στις αξίες είναι ιδιαίτερα προβληματική εάν ο στόχος είναι η μακροχρόνια αγάπη».

Ένα άλλο μυστικό για ένα μακροχρόνιο γάμο: «Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να δεσμευτούν για να λειτουργήσουν, ανεξάρτητα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να διαλύσει μια σχέση είναι οι ίδιοι οι που την συνιστούν», δήλωσε η Kelly Campbell, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, San Bernardino.

Μην αντιμετωπίζετε τον σύντροφό σας ως δεδομένο

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουν ενδεχομένως ένα σημείο αντοχής και εάν οι ανάγκες δεν ικανοποιηθούν ή δεν είναι αντιληπτές από το άλλο άτομο, οι περισσότεροι πιθανώς θα τις αναζητήσουν κάπου αλλού.

Κανένας δεν είναι δεδομένος. Και όταν άλλωστε βλέπουμε κάποιον ως δεδομένο, παύουμε να παλεύουμε το ίδιο σε σχέση με το αν δεν τον είχαμε δεδομένο. Η πολλή σιγουριά άλλωστε φέρνει αλαζονεία.

Μην καταργείτε την ατομικότητά σας

«Είσαι τα πάντα μου» είναι μία λυπηρή αναφορά σε μία συχνή φράση που τα ζευγάρια χρησιμοποιούν μεταξύ τους. Πρέπει να έχεις τη δική σου ζωή και εκτός της σχέσης σας. Δεν είναι καλό να περιστρέφονται όλα γύρω από τη σχέση.

Πρώτον είσαι ένα ανεξάρτητο άτομο ασχέτως αν μένεις με τον σύντροφό σου ή είστε πολύ κοντά μεταξύ σας και πρέπει πάντα να έχεις μία εναλλακτική αν χωρίσετε. Έχοντας ήδη την παρέα σου και τη ζωή σου εκτός της σχέσης, ο όποιος χωρισμός αν τύχει δε θα είναι το ίδιο επίπονος σε ψυχολογικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr