Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συνεύρεση μετά την εμμηνόπαυση

Η συνεύρεση μετά την εμμηνόπαυση

Οι αλλαγές που βιώνει μία γυναίκα σε εκείνη την ηλικία είναι αρκετές και θέλουν συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης

Το σεξ είναι μία από τις πολλές χαρές της ζωής. Το ότι ήρθες σε εμμηνόπαυση δε σημαίνει ότι σταμάτησες να είσαι η γυναίκα που δύναται να έχει οργασμό και να ικανοποιεί και η ίδια τον εαυτό τους. Πρέπει ωστόσο να αποδεχτείς ότι τα πράγματα είναι κάπως πιο διαφορετικά.

Λιπαντικό μετά την εμμηνόπαυση

Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα κυκλοφορίας των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στο σώμα μειώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ατροφία (αραίωση του κολπικού ιστού), ερεθισμό, πρήξιμο και ξηρότητα.

Η εμμηνόπαυση είναι συχνά η πρώτη φορά που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται πόνο ή δυσφορία με διείσδυση σε τακτική βάση. Υπάρχουν ορισμένα λιπαντικά που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά, πρώτα, πρέπει να καθορίσετε ποια είναι τα καλύτερα για εσάς.

Λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο όπως η βαζελίνη, είναι κολλώδη, παχιά και μπορούν να λεκιάσουν τα σεντόνια. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν τα προφυλακτικά πιο επιρρεπή σε θραύση.

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις είναι τα λιπαντικά με βάση το νερό, αλλά να είστε προσεκτικοί για τα συστατικά: Η προπυλενογλυκόλη μπορεί να μεταβάλλει την κολπική χλωρίδα και να κάνει τις γυναίκες πιο ευαίσθητες στις μολύνσεις και να προκαλέσει και βακτηριακή κολπίτιδα. Λιπαντικά που περιέχουν χλωρεξιδίνη μπορούν να προκαλέσουν καύση και ερεθισμό.

Εξαιρετικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις είναι το έλαιο καρύδας και το ελαιόλαδο. Μια μικρή σταγόνα είναι το μόνο που χρειάζεστε. Τέλος, μπορείτε να μιλήσετε στο γιατρό σας εάν η θεραπεία με οιστρογόνα είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Δονητές

Η εμμηνόπαυση δεν εκδηλώνεται μόνο στις φυσικές αλλαγές αλλά και στις διανοητικές αλλαγές. Οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά για το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους. Μην αφήσετε αυτό να καταπνίξει την αυτοεκτίμησή σας. Αντ ‘αυτού, γιορτάστε!

Η αυτοικανοποίηση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τη σεξουαλική σας υγεία. Οι προσωπικοί δονητές έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ικανοποίηση γρήγορα και εύκολα. Η αυξημένη ροή αίματος όχι μόνο αυξάνει την διέγερση, αλλά αυξάνει επίσης την παροχή οιστρογόνων στην περιοχή, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση και στην αναζωογόνηση.

Ενίσχυση της libido

Το να είσαι «σε διάθεση» είναι περίπλοκο. Τόσο οι φυσικοί όσο και οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν ρόλους και είναι διαφορετικοί για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η έρευνα έχει δείξει ότι για τις γυναίκες, ειδικότερα, η σεξουαλική επιθυμία ποικίλλει καθ ‘όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Σε μια νέα σχέση, το σεξ για τις γυναίκες είναι πλούσιο, αυθόρμητο και ευχάριστο. Mετά από χρόνια σε μία σχέση για να νιώσει εύκολα διέγερση μία γυναίκα, θέλει κατά βάση να το σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν το αποφασίσει για να προβεί στην ερωτική πράξη. Για αυτό η κατανόηση από την πλευρά του συντρόφου είναι πάντοτε απαραίτητη.

Θυμηθείτε, το σεξ μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά με κάποια προσπάθεια μπορεί να είναι ακόμα πολύ ικανοποιητικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024