Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα αγοράσετε smartphone; 7 tips για να κάνετε την καλύτερη επιλογή

Θα αγοράσετε smartphone; 7 tips για να κάνετε την καλύτερη επιλογή

Η αγορά ενός smartphone σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Η επιλογή της κατάλληλης -για τον καθένα- συσκευής σε συνάρτηση με το budget που διαθέτει είναι μια αρκετά δύσκολη εξίσωση

Η αγορά ενός smartphone σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Η επιλογή της κατάλληλης -για τον καθένα- συσκευής σε συνάρτηση με το budget που διαθέτει είναι μια αρκετά δύσκολη εξίσωση.

Εάν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, σίγουρα το άρθρο που ακολουθεί θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, αφού περιλαμβάνει τα απαραίτητα κριτήρια που θα σας φέρουν πιο κοντά στη νέα σας συσκευή.

Στον… πυρήνα του ζητήματος

Όλες οι διεργασίες που εκτελούνται στο κινητό περνούν από το κεντρικό επεξεργαστή . μια CPU μπόρει να είναι dual-core, quad core είτε 4+4 έτσι όσο περισσότεροι οι πυρήνες τόσο μικρότερη η πιθανότητα κάποια εντολή προς επεξεργασίας να καθυστερήσει. Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν!

Μην θεωρείτε αυτονόητο πως ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από έναν τετραπύρηνο. Συνήθως οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές είναι χωρισμένοι σε δύο τετράδες πυρήνων.

Η μία τετράδα είναι η ταχύτερη και είναι αυτή που επιστρατεύεται για τις απαιτητικές εφαρμογές, ενώ η δεύτερη είναι πιο αργή, εξοικονομεί ενέργεια και χρησιμοποιείται για τις απλούστερες, συνήθεις λειτουργίες ενός κινητού.

Ένα μέτρο αξιολόγησης της ταχύτητας είναι τα GHz που είναι χρονισμένοι οι πυρήνες, όσο πιο πολλά τόσο πιο γρήγοροι είναι. Αυτό σημαίνει πως ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2.4GHz μπορεί να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από έναν οκταπύρηνο, χρονισμένο στα 1.8GHz για τη μια τετράδα πυρήνων και στα 1.0GHz για την άλλη, καθώς όποια και να επιστρατευτεί, υπολείπεται αισθητά. Επίσης, λάβετε υπόψη σας και τη γενιά της GPU που επιμελείται τα γραφικά, ιδιαιτέρως αν είστε φανατικοί gamers.

Μνήμη RAM ( Μνήμη τυχαίας προσπέλασης)

Η μνήμη RAM Αποθηκεύει τα προσωρινά δεδομένα των εργασιών έτσι ώστε να αυξάνεται η ταχύτητα και να ευνοούνται οι παράλληλες εργασίες .Η μνήμη μεγέθους 2GB πλέον θεωρείται ελάχιστη αποδεκτή για όσους ασχολούνται με παιχνίδια στο κινητό και multitasking.

Τεχνολογία 4G

Η τεχνολογία 4G είναι φορές πιο γρήγορη από την 3G τεχνολογία αυτό συνεπάγεται απίστευτες ταχύτητες στο ιντερνέτ και γενικότερα μεγάλη διάφορα στο streaming και περιλαμβάνει τα πρωτοκόλλα HSPA+ 21/42 . Το σήμα 4G αναγνωρίζεται αυτόματα εάν υποστηρίζεται από το κινητό. Η κάλυψη 4G βελτιώνεται συνεχώς από τους παρόδους κινητής τηλεφωνίας.

Μπαταρία

Οι μπαταρίες ιόντων λίθου είναι συνηθισμένες στα σύγχρονα κινητά τηλεφωνά. Σίγουρα μια μπαταρία 4.000mAh μπορεί να προσφέρει περισσότερη ενέργεια από μια μπαταρία 3.000mAh. Συνεπάγεται όμως αυτό αυτομάτως και αυξημένη αυτονομία; Οχι απαραίτητα, καθώς ένα έξυπνα σχεδιασμένο κινητό που φέρει μια μπαταρία της τάξεως π.χ. των 3.000mAh μπορεί να είναι λιγότερο ενεργοβόρο. Μια ποιοτική οθόνη, ένας επεξεργαστής τελευταίας γενιάς, που εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ή ακόμα και λογισμικό που φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της συσκευής είναι μερικές από τις παραμέτρους που τοποθετούν το δικό τους λιθαράκι στην εξασφάλιση περισσότερης αυτονομίας από την πρίζα. Και επειδή αργά ή γρήγορα, το κινητό σας θα χρειαστεί φόρτιση, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας και πόσο γρήγορα πραγματοποιείται μια επαναφόρτιση. Οι νέες τεχνολογίες υπερταχείας φόρτισης θα σας αφήσουν έκπληκτους!

Λειτουργικό σύστημα

Το βελτιωμένο λειτουργικό σύστημα EMUI των καλύτερων smart phones – βασίζεται στο τελευταίας γενιάς Android . Οι αλγόριθμοι διαχείρισης των εργασιών βελτιώνονται συνεχώς από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να σου εξασφαλίζουν ομαλή εμπειρία χρήσης ακόμη και μετά από περιόδους πολύωρης χρήσης.

Μην κολλάτε στα megapixel

Η εποχή που μια κάμερα χαρακτηριζόταν αποκλειστικά από τον αριθμό των Megapixel της έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα Megapixel ορίζουν τη μέγιστη ανάλυση της φωτογραφίας, το πόσο λεπτομερής δηλαδή θα είναι ο ψηφιακός μας καμβάς. Το τι θα αποτυπωθεί πάνω του, ωστόσο, είναι το πραγματικό ζητούμενο. Τι νόημα έχει άλλωστε μια θολή λήψη, αποτυπωμένη σε 5120×3840 pixels (αντιστοιχεί σε 20MP);

Για το λόγο αυτό, δώστε βάρος σε δυνατότητες autofocus που εξασφαλίζουν ταχύτατη εστίαση και αποτελεσματική παρακολούθηση ταχύτατα κινούμενων αντικειμένων, καθώς και στο flash που παρέχεται. Δείτε δείγματα φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό και αξιολογήστε επιπρόσθετα «καλούδια», όπως π.χ. λειτουργίες super slow motion.

Τέλος, συσκευές που ενσωματώνουν σύστημα διπλών φακών σίγουρα έχουν πολλά παραπάνω να δώσουν από ένα… τσουβάλι megapixel, δίχως αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως δεν υπάρχουν κάμερες ενός φακού που έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η λήψη ευκρινέστατων βίντεο.

Αν πάλι αποζητάτε το περιβόητο «bokeh» εφέ, για πορτρέτα με εστίαση στο πρόσωπο και θολό φόντο, τότε θα χρειαστείτε φακό με μεγάλο διάφραγμα, γεγονός που σημαίνει πως ο παρονομαστής στο κλάσμα f/ πρέπει να είναι ο μικρότερος δυνατός (π.χ. το 1.8 στο f/1.8 σημαίνει μεγαλύτερο διάφραγμα από το αντίστοιχο f/2.0).

Πότε επαρκεί ο αποθηκευτικός χώρος;

Συχνά η υποδοχή για κάρτες microSD μας κάνει να εφησυχάζουμε για τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο στο επόμενό μας smartphone. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αξιολογήσουμε τα δεδομένα που συνήθως αποθηκεύουμε στο κινητό μας. Αν θέλουμε να φιλοξενήσουμε αναρίθμητα αρχεία ήχου, εικόνας ή βίντεο, η κάρτα microSD θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Αντιθέτως, αν θέλουμε να έχουμε εγκατεστημένες απειράριθμες εφαρμογές και games που το καθένα από μόνο του καταλαμβάνει 1-2 gigabyte, τότε θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ακόμα και όταν δίδεται η ελευθερία μεταφοράς μιας εφαρμογής στην κάρτα μνήμης, τμήμα της παραμένει στον κυρίως αποθηκευτικό μας χώρο, ο οποίος προφανώς είναι και ταχύτερα προσπελάσιμος από τον αντίστοιχο της κάρτας microSD.

Και μην ξεχνάτε το εξής: όταν μια συσκευή αναφέρει στα χαρακτηριστικά της αποθηκευτικό χώρο 16GB, αυτό δεν σημαίνει πως έχετε 16GB ελεύθερα προς αξιοποίηση. Αρκετά από αυτά (της τάξεως των 4 ή και 5GB) έχουν ήδη αφιερωθεί στο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, καθώς και στις προεγκατεστημένες εφαρμογές ή προσαρμοσμένο γραφικό περιβάλλον του κατασκευαστή ή του παρόχου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024