Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς 40.000 βαρέλια μπέρμπον οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ψάρια

Πώς 40.000 βαρέλια μπέρμπον οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ψάρια

Σύμφωνα με τον Independent, το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν κεραυνός έπληξε αποθήκη με βαρέλια. Περίπου 40.000 βαρέλια καταστράφηκαν, ενώ το ουίσκι κατέληξε στα παρακείμενα ποτάμια

Πρόστιμο 600,000 δολαρίων (537,000 ευρώ) κλήθηκε να πληρώσει γνωστή εταιρεία παραγωγής μπέρμπον, όταν φωτιά που προκλήθηκε στις αποθήκες της, την ανάγκασε να αδειάσει αλκοόλ στα ποτάμια του Κεντάκι και Οχάιο, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει το πρόστιμο που επιβλήθηκε από το συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της πολιτείας του Κεντάκι.

Σύμφωνα με τον Independent, το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν κεραυνός έπληξε αποθήκη με βαρέλια. Περίπου 40.000 βαρέλια καταστράφηκαν, ενώ το ουίσκι κατέληξε στα παρακείμενα ποτάμια.

Το Τμήμα Αλιείας και Άγριων Ζώων του Κεντάκι βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος 100 χιλιομέτρων, του Γκλένς Κρικ και του ποταμού Κεντάκι. Το ίδιο συνέβη και στον ποταμό Οχάιο, χωρίς όμως το μέγεθος της καταστροφής να είναι το ίδιο μεγάλο.

«Αν και κατορθώσαμε να περιορίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που προκαλέσαμε τόσο στο περιβάλλον όσο και στη φύση, αναγνωρίζουμε τις θλιβερές και αναπόφευκτες επιπτώσεις του περιστατικού και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζημιά, στο περιβάλλον» ήταν η δήλωση της εταιρείας.

«Αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή προστίμου στην πολιτεία για το χρόνο που δαπανήθηκε αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί ο πληθυσμός των ψαριών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024