Είναι από τις περιπτώσεις που όλοι νιώθουν άσχημα. Αν όχι και οι δύο σίγουρα ο ένας από τους δύο. Το ζήτημα είναι ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας κατάστασης η οποία όσο περνάει ο καιρός καταλήγει ψυχολογικά «τοξική».

Δεν είναι κάτι εύκολο

Άσχημα δε νιώθει μόνο το άτομο που δέχεται την απόρριψη συνέχεια. Νιώθει ακόμη και εκείνο το άτομο που δεν του βγαίνει πλέον σεξουαλικά. Ίσως να νιώθει μέχρι και ενοχές. Τέτοια διαδικασία χρειάζεται σίγουρα συζήτηση.

Αν είσαι ένα άτομο που το βιώνει όλο αυτό αλλά παρ’ όλα αυτά σου αρέσει το σεξ, έχεις καταλήξει να μένεις σε μία σχέση που καταπιέζει τον εαυτό σου ακόμη περισσότερο. Πρέπει να κάνεις αυτό που σου βγαίνει. Αν θέλεις σεξ και δεν στο προσφέρει ο σύντροφός σου τότε ξέρεις ήδη τι οφείλεις να κάνεις.

Χαρακτηριστικά απουσίας σεξουαλικής ζωής

Σπανίως αγγίζετε ο ένας τον άλλο εκτός της κρεβατοκάμαρας. «Ίσως δεν έχετε αγγίξει ο ένας τον άλλο για μήνες, ούτε καν ανταλλάσσετε φιλιά όταν αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλο. Ίσως δεν αγγίζεστε καν όταν είστε μαζί στο αυτοκίνητο ή όταν βλέπετε μια ταινία μαζί», λέει η Tammy Nelson, σεξουαλική θεραπεύτρια και συγγραφέας του Getting the Sex You Want.

Αποφεύγεται την πιθανότητα για σεξ με το να μένετε ξύπνια.«Αν είστε στο ίδιο κρεβάτι την ίδια στιγμή με τον σύντροφό σας, αυξάνονται οι πιθανότητες για σεξουαλική πράξη. Αν αποφεύγετε να πέσετε στο κρεβάτι παρά μόνον μέχρι αρκετά αργά, τότε συνειδητά ή ασυνείδητα μειώνετε τις πιθανότητες για σεξ.

Πρέπει να κάνετε κάποιες δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό ας: Γιατί δε θέλω να κοιμηθώ με τον σύντροφό μου; Υπάρχουν πλευρές της σεξουαλικής μας ζωής που δεν μου αρέσουν; Μια ειλικρινής συζήτηση θα λύσει πολλά προβλήματα», λέει η Resnick Anderson.

Έχετε συνέχεια υποχρεώσεις και δουλειές. Όλο αυτό σας πιέζει και δε σας κάνει να έχετε χρόνο ο ένας για τον άλλον. «Παρότι πολλά ζευγάρια βιώνουν αυτή την πραγματικότητα – ιδίως όταν η δουλειά μπορεί να προκύψει μέσα από την οθόνη ενός κινητού – τα ζευγάρια που αφιερώνουν χρόνο στη διασκέδασή τους, είναι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν χρόνο για σεξ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο