Λόγω της τεχνολογικής προόδου και ανάπτυξης, η επικοινωνία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθά στη διατήρηση, αλλά και στη δημιουργία σχέσων. Τέτοιου είδους σχέση θεωρείται και η εξ’ αποστάσεως ρομαντική ερωτική σχέση.

Καθορίστε σαφή προσωπικά όρια.

«Πρώτα απ ‘όλα, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να ορίσετε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές: τι είναι αποδεκτό, τι δεν είναι», λέει ο Απρίλιος Davis, εμπειρογνώμονας σχέσεων και ιδρυτής της LUMA Luxury Matchmaking.

Τα όρια που σχετίζονται με την πίστη είναι σημαντικά, αλλά αποδεικνύεται ότι τα προσωπικά όρια παίζουν τεράστιο ρόλο και στις σχέσεις από μακριά. «Οι σχέσεις μεγάλων αποστάσεων αποτυγχάνουν εξαιτίας έλλειψης εμπιστοσύνης, ακόμα κι αν είναι απλώς εικονικός χώρος».

Η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η σωστή επικοινωνία είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για αυτή τη σχέση.

Να κάνετε πράγματα που κάνατε και ελεύθεροι

Εκτός από την πραγματική ύπαρξη μιας φυσικής σχέσης με κάποιον άλλο, οι ειδικοί λένε ότι μπορείς να συμπεριφέρεσαι λίγο πολύ όσο όταν ήσουν ελεύθερος.

«Κάνε ό, τι θέλεις», συνιστά η Gabriella I. Farkas M.D., Ph.D., ιδρυτής της Pearl Behavioral Health & Medicine. «Απολαύστε τη ζωή σας και τα επιτεύγματά σας. Δημοσιεύστε φωτογραφίες και καταστάσεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για το πώς είστε και τι κάνετε, περάστε χρόνο με φίλους ». «Βασικά, απολαύστε τη ζωή σας»!

«Όσο καλύτερα γνωρίζετε και εκτιμάτε τον εαυτό σας, τόσο καλύτερα εσείς μπορείτε να εστιάσετε στη γνώση και την εκτίμηση του συντρόφου  σας όταν είστε μαζί», λέει.

Πόσο καιρό χωρίς να τον δείς;

Μια σημαντική ερώτηση που ζητά ο καθένας που αναζητά συμβουλές σχετικά με τις μεγάλες αποστάσεις είναι πόσο καιρό μπορείτε να περάσετε χωρίς να δείτε τον σύντροφό σας.

«Ιδανικά κάθε τρεις μήνες είναι το ελάχιστο», λέει ο Rami Fu, αν και το χρονικό σας πλαίσιο μπορεί να ποικίλει εφόσον συμφωνείτε μαζί του. «Αυτό είναι έτσι ώστε να μην ξεχνάτε γιατί αγαπάτε αυτό το πρόσωπο και να κάνετε σεξ. Θα σας επιτρέψει επίσης να δείτε πώς εξελίσσονται τα πράγματα σε βιωματικό επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιό σας