Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η σημασία της ειλικρίνειας μέσα στη σχέση

Η σημασία της ειλικρίνειας μέσα στη σχέση

Ένα συστατικό που βοηθάει στην επικοινωνία και τη συνεννόηση του ζευγαριού

Η ειλικρίνεια σε μία σχέση είναι το άλφα και το ωμέγα. Η ειλικρίνεια και η επικοινωνία έχουν άμεση σύνδεση μεταξύ τους. Και η σχέση για να μπορεί να αντέξει στον χρόνο και να καταλήξει κάπου σοβαρά χρειάζεται την αλήθεια.

Γιατί είναι σημαντική;

Αν δε λέγεται η αλήθεια μεταξύ ενός ζευγαριού τότε ξεκινάνε πάντα τα προβλήματα. Δε λέμε ούτε για τις μεγάλες αλήθειες μόνο. Σημασία έχει και η κάθε μικρή αλήθεια όπως και το κάθε μικρό ψέμα που λέγεται.

Η αλήθεια δίνει ευκαιρίες ως προς την καλύτερη επικοινωνία και το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνεί περισσότερο. Όταν λέγονται τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όχι «στο περίπου» ή ψεύτικα τότε υπάρχουν ανακρίβειες και χάνεται πολύτιμος χρόνος από την επικοινωνία.

Σχέση αλήθειας και ανασφάλειας

Αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια τότε μαντέψτε. Έρχεται η ανασφάλεια. Η ανασφάλεια ή ανασφάλειες σε μία σχέση είναι η νούμερο ένα κατάσταση που οδηγεί σε χωρισμό, σε αποσταθεροποίηση των καλών σχέσεων του ζευγαριού και σε πιθανούς τσακωμούς.

Η ειλικρίνεια προσφέρει ένα σταθερό «έδαφος» πάνω στο οποίο χτίζεται το «κτίριο» της σχέσης με αποτέλεσμα να έχει γερές βάσεις. Αν κάποιος λέει μικρά ψέματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φτάσει στο σημείο να λέει και πιο σοβαρά ψέματα.

Έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη και γεμίζει το ένα από τα δύο ή και τα δύο άτομα με ανασφάλειες.

Zήλια

Και φυσικά μετά από τα παραπάνω τι ακολουθεί; Μα η ζήλια βεβαίως. Όταν δεν υφίσταται μία σταθερά, μία αίσθηση ασφάλειας στη σχέση ξεκινάει η ζήλια το «καταστροφικό» και «τοξικό» της έργο. Η ζήλια επιδεινώνει τους τσακωμούς και βρίσκει ευκαιρία να έχει πρόσβαση από κάθε ψέμα που ειπώθηκε και από κάθε ειλικρινή στάση που δεν τηρήθηκε.

Είναι πολύ σημαντικό ένα ζευγάρι να επικοινωνεί σωστα, να λέγονται αλήθειες ακόμα κι αν δεν αρέσουν στο άλλο άτομο. Γιατί ακόμα και έτσι δε θα νιώσει ποτέ κανείς ότι τον «κοροιδεύουν» ή ότι θεωρούν τη «νοημοσύνη« του «κατώτερη».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024