Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γίνατε από εραστές... φίλοι;

Γίνατε από εραστές… φίλοι;

Χμ, αρχίζει να χάνετε το ερωτικό ενδιαφέρον και γίνατε περισσότερο φίλοι αντί για εραστές;

Χμ, αρχίζει να χάνετε το ερωτικό ενδιαφέρον και γίνατε περισσότερο φίλοι αντί για εραστές;

Από την αρχή της σχέσης πασχίζουμε να αποκτήσουμε οικειότητα με τον άνθρωπο απέναντί μας. Και μόλις επιτέλους τα καταφέρουμε, στρογγυλοκάθεται η οικειότητα ανάμεσα στους συντρόφους και η ερωτική επιθυμία «παίρνει πόδι». Στις μακροχρόνιες σχέσεις, το ζευγάρι συχνά περνά από το ρόλο των εραστών, σε ρόλο γονιού-παιδιού ή αδελφών. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «αδελφοποίηση», μεταφράζεται ως εξής: «Σταματάω να σε διεκδικώ σαν ταίρι μου και παίρνω ένα ρόλο προστατευτικό απέναντί σου ή ένα ρόλο απλού συγκάτοικου». Είναι, επομένως, μια μακροχρόνια σχέση συνυφασμένη με κακή ερωτική ζωή; Όχι απαραίτητα, λένε οι ειδικοί. Το ζευγάρι πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και να επαναδιαπραγματευτεί τα θέματα που το απασχολούν. Και ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά, όμως, πρέπει να είναι ευχαριστημένος, να εμπλέκεται σε δραστηριότητες που τον χαροποιούν και τον ανανεώνουν, γιατί έτσι θα αισθανθεί όμορφα, ώστε να διαθέσει τον εαυτό του στον άλλον.

TAKE CARE 

Βρίσκετε αποκρουστική τη μεγάλη σας περιφέρεια, νιώθετε άσχημα με τα περιττά σας κιλά, το μέγεθος του στήθους σας σας γεμίζει ανασφάλεια. Ανήκετε, δηλαδή, στην κατηγορία των γυναικών που απεχθάνονται κάποια σημεία του σώματός τους. Η άποψή μας, όμως, για το σώμα μας αντανακλάται στην επιθυμία μας για σεξ, σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Όσο καλύτερα αισθανόμαστε με το σώμα μας, τόσο ευκολότερα το διαθέτουμε στο σύντροφό μας και το αντίστροφο. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν ακόμα και το φλερτ, από φόβο μήπως κριθούν για το σώμα τους, ενώ αρκετοί άνδρες αποστασιοποιούνται από την επαφή, ανησυχώντας για το μέγεθος του πέους τους. Η αρνητική άποψη για τον εαυτό μας οδηγεί συχνά στην αδιαφορία για το σώμα μας. Η προσωπική, λοιπόν, φροντίδα είναι σημαντική. Πέρα από αυτό, οι γυναίκες φαίνεται να ξεχνούν ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν δίνουν σημασία στα αρνητικά σημεία της συντρόφου τους.

ΆΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 

Η αγωνία ενός άνδρα μήπως δεν ικανοποιήσει σεξουαλικά τη σύντροφό του μπορεί να τον απομακρύνει από το… κρεβάτι. Το άγχος απόδοσης πυροδοτείται κυρίως από την αγωνία του να φέρει τη σύντροφό του σε οργασμό, το φόβο της πρόωρης εκσπερμάτισης και την αγωνία να αποδείξει ότι μπορεί να έχει μια καλή στύση. Για να γλιτώσει από το άγχος, αποφεύγει τις σεξουαλικές επαφές, με αποτέλεσμα να παραμελεί τη σύντροφό του, μπαίνοντας έτσι σε ένα φαύλο κύκλο, οδυνηρό για το ζευγάρι. Το άγχος της απόδοσης παρατηρείται συνήθως σε άνδρες στην αρχή της σεξουαλικής τους ζωής, αφορά όμως και άνδρες μέσης ηλικίας, που θέλουν να αποδείξουν ότι παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί.

ΑΠΟΓΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΑΣ! 

«Μίλα μου βρόμικα» Στο πλαίσιο του «Εγώ μαζί σου μπορώ να συζητώ ό,τι σκέφτομαι», μπορούμε να εισαγάγουμε και το σεξουαλικό ζήτημα, αποφεύγοντας να κουκουλώσουμε απλώς το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή και το σωστό τρόπο συζήτησης. Δεν έχει νόημα π.χ. να θίξουμε ένα τέτοιο θέμα τη στιγμή συναισθηματικής φόρτισης, ούτε να εκτοξεύουμε κατηγορίες στο σύντροφό μας για τη μείωση σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ένα σεξουαλικό πρόβλημα, άλλωστε, αγγίζει και τους δύο συντρόφους. Έτσι και η λύση του πρέπει να είναι συμμαχική. Ας μιλήσουμε ανοιχτά, ώστε να βρούμε μαζί με το σύντροφό μας τρόπους να επαναφέρουμε τη χαμένη μας λίμπιντο

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024