Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Εδαφικές Μετατοπίσεις» στο The Art Foundation στο Μοναστηράκι

«Εδαφικές Μετατοπίσεις» στο The Art Foundation στο Μοναστηράκι

H έκθεση παρουσιάζεται από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου

H νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του T.A.F. / the art foundation επιμελείται την καθιερωμένη έκθεση των STUDIOS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 με σκοπό να αναδείξει νέους καλλιτέχνες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Ο φετινός τίτλος της έκθεσης «Εδαφικές Μετατοπίσεις» βασίζεται στην ιδέα της φαινομενολογίας του Γάλλου φιλοσόφου Gaston Βachelard, καθώς τα έργα της έκθεσης επιχειρούν τη μεταβολή της εικόνας και της θέασης καθεαυτής μέσα από νέες χωροταξικές συζυγίες. Ποιητικές εικόνες, που δεν έχουν ξαναβιωθεί, βάζουν τον θεατή να δράσει, να συλλογιστεί, να ονειροπολήσει, παρά τα όρια που θέτει ο κοινός νους. Kάθε καινούργια εικόνα συνδέεται με κάποιο αρχέτυπο που υπάρχει στην ατομική συνείδηση.

Οι χωρικές συνθήκες που ορίζουν οι καλλιτέχνες με το έργο τους επιδρούν στην ίδια τη συνείδηση και στην υποκειμενική – ποιητική ερμηνεία του χώρου, του περιβάλλοντος, της ίδιας της μητρόπολης και των συνθηκών της. Τα έργα δημιουργούν χώρους «μετάφρασης» των συνθηκών της θέασης, τη σχέση μας με εκείνα, και τη ροή εντός τους ξεκινώντας από τη βάση, το έδαφος, τη ρίζα. Το έδαφος, ορίζει τα μονοπάτια και τις νέες κατευθύνσεις του σώματος και τη βιωματική εμπειρία του θεατή. Η οπτική θέαση των έργων δημιουργεί μετατοπίσεις στο χώρο μέσα από μια προσωπική ψυχογεωγραφία επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με την ύλη και τα σημεία – τόπους της γης.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024