Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι χρυσοί κανόνες για μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση

Οι χρυσοί κανόνες για μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση

Τι ξέρουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια που δεν ξέρεις εσύ για να αποκτήσεις μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση;

Αν έχεις στο περιβάλλον σου κάποιο ζευγάρι που είναι ευτυχισμένο και πολύ ερωτευμένο ανεξάρτητα από το πόσο διάστημα κρατάει η σχέση τους, τότε μάλλον θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που λειτουργούν σαν… αόρατη κόλλα στη σχέση.

Τι ξέρουν λοιπόν τα ευτυχισμένα ζευγάρια που δεν ξέρεις εσύ για να αποκτήσεις μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση;

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιου είδους μαγική συνταγή και ότι όπως κάθε ανθρώπινη σχέση έχει τα σκαμπανεβάσματά της, τις προκλήσεις και τις δύσκολίες της, παρακάτω σου παρουσιάζουμε πέντε συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στο χτίσιμο μιας υγιούς κι ευτυχισμένης ερωτικής σχέσης.

Η σεξουαλική επαφή

Είναι το προφανές. Κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι έχει βρει την σεξουαλική ζωή που του ταιριάζει. Δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες φορές θα κάνει σεξ για να είναι ικανοποιημένο. Αυτό είναι κάτι που οι δύο σύντροφοι το αποφασίζουν μαζί έπειτα από συζήτηση.

Έτσι ανακαλύπτεις τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του άλλου και διατηρείς την διάθεση πάντα ενεργή. Με το να μοιράζεσαι τι σου αρέσει ή τι δεν σου αρέσει στο σεξ βοηθά και εσένα και τον σύντροφό σου να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

50- 50

Τα ζευγάρια που μοιράζονται ισότιμα τις μικροδουλειές, ακόμα και το στρώσιμο του τραπεζιού, είναι τα πιο ευτυχισμένα.

Κι αυτό γιατί οι εκκρεμότητες κάθε είδους, που αναγκάζεται να αναλαμβάνει ο ένας από τους δύο, δημιουργούν τις πιο συχνές εντάσεις σε μία σχέση. Αν και οι δύο μοιράζονται τις δουλειές και έχουν ίση ευθύνη για το αν θα γίνουν ή όχι τότε εξαφανίζεται ο λόγος της σύγκρουσης. Κανείς δεν είναι το “αφεντικό” και κανένας δεν χρειάζεται να απολογηθεί γιατί και οι δύο έχουν την ευθύνη για όλα.

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

Σου φαίνεται μικρό; Κι όμως, τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιάζουν να έχουν έναν ολόκληρο κόσμο δικό τους. Σίγουρα υπάρχουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι ευθύνες αλλά υπάρχουν κι αυτά που μοιράζονται μόνο ο ένας με τον άλλον.

Πράγματα που μπορεί οι δύο σύντροφοι να συζήτησαν σε μια τρυφερή στιγμή και να επανέρχονται στο μυαλό τους με μία αφορμή που μόνοι εκείνοι αντιλαμβάνονται και αυτό να τους κάνει να χαμογελούν. Αυτή η σύνδεση είναι η αγάπη.

Κοινοί στόχοι

Τα ευτυχισμένα ζευγάρι δεν κάνουν απλά μεγάλα όνειρα αλλά τα κάνουν μαζί. Θυμάσαι όταν ερωτευόσουν στα νιάτα σου και έκανες όλα εκείνα τα όνειρα για το πώς θα είστε μαζί, τι θα κάνετε, τι θα λέτε; Μετά η ζωή σε επανέφερε και τα όνειρα σταμάτησαν γιατί τη θέση τους πήραν τα καθημερινά προβλήματα.

Στα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα αυτό δεν σταματά. Μπορεί να είναι μικρά όνειρα, όπως το να καθίσουν αγκαλιά το βράδυ της Παρασκευής να δουν μια ταινία ή την αγαπημένη τους σειρά αλλά η ουσία είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν κοινά όνειρα.

Ετερος εγώ

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μας απασχολούν στη σύγχρονη εποχή. Το πρώτο στη λίστα είναι το να βγάλουμε λεφτά. Το να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά μας θα γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες είναι ένα ακόμα. Έπειτα θέλουμε να πηγαίνουμε γυμναστήριο.

Θέλουμε να βλέπουμε τους φίλους μας. Έχουμε χόμπι. μας αρέσει να χαζολογάμε στο κινητό μας. Και όλα αυτά είναι καλά αλλά κάνοντάς τα συνειδητοποιείς ότι σε κανένα δεν συμπεριλαμβάνεις τον σύντροφό σου.

Το να τον κάνεις, λοιπόν, προτεραιότητα είναι σημαντικό. Κάθε μέρα. Σκέψου όλα τα ωραία πράγματα που προκύπτουν κάνοντας τον άλλο προτεραιότητα. Αν στις στιγμές που μοιράζεσαι με τους άλλους βάζεις κι εκείνον ή απλά φροντίζεις ο κοινός σας χρόνος να είναι περισσότερος από αυτόν που αφιερώνεις σε “υποχρεώσεις”.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024