Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα την ερωτική πράξη

Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα την ερωτική πράξη

Είναι θέμα ψυχολογικών, βιολογικών παραγόντων το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι καλό να γίνονται μελέτες που να περιλαμβάνουν τις γυναίκες άλλωστε

Έχει παρατηρηθεί από έρευνες και μελέτες, ότι οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα και γρήγορα το σεξ. Οι παράγοντες μπορεί να είναι αρκετοί, ειδικά όταν μιλάμε για ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Παράγοντες όπως η βαρεμάρα, η έλλειψη ιδιωτικότητας, η έλλειψη ενθουσιασμού συνιστούν μερικές από τις βασικές αιτίες. Ας δούμε όμως ποια είναι η επιστημονική εξήγηση αυτής της κατάστασης που βιώνει μία γυναίκα.

Έρενα

Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Σίνθια Γκράχαμ του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους άντρες, να χάσουν το ενδιαφέρον τους.

Για τους άνδρες η ηλικία που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος, είναι κυρίως μεταξύ 35-44 ετών. Για τις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών, αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση που έγινε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Open, σύμφωνα με το BBC.

Συμπεράσματα

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά. Αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους. Αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες. Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτή η απώλεια δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι αφύσικο.

Στη μελέτη το 15% των ανδρών και το 34% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ επί τουλάχιστον τρεις μήνες μέσα στο έτος. Ειδικά οι γυναίκες ανέφεραν ότι μπορεί να αρχίσουν να αδιαφορούν για το σεξ με το σύντροφό τους.  «Αν δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ούτε τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024