Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο γκράφιτι στο Μεταξουργείο είναι το απόλυτο talk of the town – Απλά υπέροχο

Το νέο γκράφιτι στο Μεταξουργείο είναι το απόλυτο talk of the town – Απλά υπέροχο

Ένα ακόμη αριστούργημα του SimpleG...!

Κάνοντας μία βόλτα στο Μεταξουργείο, μπορείς να θαυμάσεις τα εκπληκτικά γκράφιτι που έχουν κάνει καλλιτέχνες στους τοίχους παλιών πολυκατοικιών της περιοχής.

Από το γκράφιτι με την κουκουβάγια μέχρι το αριστούργημα με την πολύχρωμη πεταλούδα, σίγουρα όποιος επισκεφτεί το Μεταξουργείο θα πάρει μία γερή δόση της street κουλτούρας του κέντρου.

Ωστόσο ένα νέο γκράφιτι έχει αρχίσει να γίνεται «talk of the town» τις τελευταίες μέρες, τραβώντας τα βλέμματα ακόμη και των πιο «αυστηρών κριτών».

Ειδικότερα, το παραπάνω γκράφιτι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Petit Paris d‘Athènes 2019, όπου η Αθήνα μεταμορφώθηκε για λίγες μέρες σε Παρίσι, όταν διάφορα δρώμενα έλαβαν χώρα σε όμορφες γωνιές της Αθήνας με τελευταία στάση το…. Μεταξουργείο.

Έχοντας τίτλο « Τόσα πολλά βιβλία, τόσος λίγος χρόνος», ο δημιουργός του, o SimpleG αποφάσισε να θίξει έτσι με αυτό το όμορφο έργο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των εποχών δηλαδή την εξάρτηση των νέων –και όχι μόνο- από το διαδίκτυο που με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της «μαγείας» των βιβλίων.

Για όποιον θέλει να προβληματιστεί ή να θαυμάσει, η τοιχογραφία βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 και εν μέρει εκπέμπει ταυτόχρονα έναν ρομαντισμό, αλλά και μία μελαγχολία.

Ποιος είναι ο δημιουργός του γκράφιτι, Simple G

Ο SimpleG γεννήθηκε στο νησί της Χίου το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Το 2002 η μετακόμιση της οικογένειάς του σε ένα νοτιοδυτικό προάστιο της Αθήνας, «γεμάτο γκράφιτι και tagιές», όπως o ίδιος σχολιάζει τον έκανε να πιάσει και αυτός για πρώτη φόρα σπρέι στα χέρια του.

Σήμερα, φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ασχολείται με τα murals από το 2009, ενώ έργα του βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου.

Άλλα έργα του SimpleG

View this post on Instagram

#inaction

A post shared by SimpleG (@simpleg1) on

View this post on Instagram

One Day #simpleG#2013#blackbook#meandyou

A post shared by SimpleG (@simpleg1) on

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024