Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σημασία της επικοινωνίας σε μία σχέση

Η σημασία της επικοινωνίας σε μία σχέση

Η επικοινωνία είναι κάτι που δεν αναφέρεται στο τηλέφωνο και το διαδίκτυο αλλά σε κάτι που «ακουμπά» πολλαπλά στάδια σκέψης και αλληλεπίδρασης

Η επικοινωνία πνευματική, πραγματιστική και σωματική, είναι ένα από τα δομικά στοιχεία σε μία σχέση με αποτέλεσμα αυτή να «λάμψει» και να κρατήσει. Γιατί όμως είναι τόσο απαραίτητο και δομικό το συγκεκριμένο «συστατικό»; Τι είναι αυτό που προσφέρει;

Πνευματική

Προφανώς δεν εννοούμε να μιλάνε σε θρησκευτικό επίπεδο. Πνευματική σημαίνει να μπορεί ο καθένας να επικοινωνεί τις ιδέες του. Όποιες κι αν είναι αυτές. Φιλοσοφικές, πολιτικές, ηθικολογικές, επιστημονικές κλπ. Έτσι το ζευγάρι βρίσκει τα κοινά του και τα ενδιαφέροντα που μοιράζονται χωρίς ενδεχομένως να τα ξέρουν.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν αρκετά κοινά έτσι ώστε να υπάρχει κάποια συζήτηση και ανάπτυξη διαλόγου-ενδιαφέροντος. Οι διαφορές φυσικά και πρέπει να υπάρχουν διότι έτσι ενθουσιάζονται και οι δύο μεταξύ τους. Αν ήταν ίδιοι δε θα υπήρχε η διαφορετικότητα και το ενδιαφέρον.

Πραγματιστική

Το να έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα δύο άνθρωποι να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα πράγματα που τους αρέσουν, παρατηρούν κλπ είναι πολύ σημαντικό. Μην ξεχνάμε ότι οι τσακωμοί συμβαίνουν λόγω της όχι και τόσο καλής επικοινωνίας.

Λόγω πραγμάτων που έχει κρύψει ένας από τους δύο ή και οι δύο. Επικοινωνία άλλωστε σημαίνει και «αλήθεια». Αν δε γίνεται μία πραγματιστική αποτύπωση του τι ενόχλησε τον καθένα ξεχωριστά, με σκοπό να λυθεί το όποιο θέμα, τότε η σχέση δε θα πάει καλά επειδή δεν υπάρχει καν ισορροπία και εμπιστοσύνη.

Σωματική

Το να παίρνει ο ένας τον άλλον αγκαλιά, είναι μία μορφή επικοινωνίας. Δηλώνει ότι υπάρχει έλξη, ότι και τα δύο άτομα είναι παρόντα μεταξύ τους και ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας που και οι δύο χρειάζονται. Τα προκαταρκτικά και το σεξ φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι.

Έτσι ο ένας αγαπά και εκφράζει απολύτως τη λαχτάρα προς το σώμα του άλλου στο υπέρτατο σημείο γιατί εκεί βλέπει τις «ανάγκες» που έχει. Ο σεβασμός στην ατομικότητα του καθενός πρέπει να υπάρχει ανεξαρτήτως του σεξ. Το να φιλάει κάποιος τον σύντροφό του, να κάνει έρωτα μαζί του δηλώνει τη μετουσίωση αυτής της λαχτάρας που ήδη υπάρχει.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024