Η επικοινωνία πνευματική, πραγματιστική και σωματική, είναι ένα από τα δομικά στοιχεία σε μία σχέση με αποτέλεσμα αυτή να «λάμψει» και να κρατήσει. Γιατί όμως είναι τόσο απαραίτητο και δομικό το συγκεκριμένο «συστατικό»; Τι είναι αυτό που προσφέρει;

Πνευματική

Προφανώς δεν εννοούμε να μιλάνε σε θρησκευτικό επίπεδο. Πνευματική σημαίνει να μπορεί ο καθένας να επικοινωνεί τις ιδέες του. Όποιες κι αν είναι αυτές. Φιλοσοφικές, πολιτικές, ηθικολογικές, επιστημονικές κλπ. Έτσι το ζευγάρι βρίσκει τα κοινά του και τα ενδιαφέροντα που μοιράζονται χωρίς ενδεχομένως να τα ξέρουν.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν αρκετά κοινά έτσι ώστε να υπάρχει κάποια συζήτηση και ανάπτυξη διαλόγου-ενδιαφέροντος. Οι διαφορές φυσικά και πρέπει να υπάρχουν διότι έτσι ενθουσιάζονται και οι δύο μεταξύ τους. Αν ήταν ίδιοι δε θα υπήρχε η διαφορετικότητα και το ενδιαφέρον.

Πραγματιστική

Το να έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα δύο άνθρωποι να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα πράγματα που τους αρέσουν, παρατηρούν κλπ είναι πολύ σημαντικό. Μην ξεχνάμε ότι οι τσακωμοί συμβαίνουν λόγω της όχι και τόσο καλής επικοινωνίας.

Λόγω πραγμάτων που έχει κρύψει ένας από τους δύο ή και οι δύο. Επικοινωνία άλλωστε σημαίνει και «αλήθεια». Αν δε γίνεται μία πραγματιστική αποτύπωση του τι ενόχλησε τον καθένα ξεχωριστά, με σκοπό να λυθεί το όποιο θέμα, τότε η σχέση δε θα πάει καλά επειδή δεν υπάρχει καν ισορροπία και εμπιστοσύνη.

Σωματική

Το να παίρνει ο ένας τον άλλον αγκαλιά, είναι μία μορφή επικοινωνίας. Δηλώνει ότι υπάρχει έλξη, ότι και τα δύο άτομα είναι παρόντα μεταξύ τους και ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας που και οι δύο χρειάζονται. Τα προκαταρκτικά και το σεξ φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι.

Έτσι ο ένας αγαπά και εκφράζει απολύτως τη λαχτάρα προς το σώμα του άλλου στο υπέρτατο σημείο γιατί εκεί βλέπει τις «ανάγκες» που έχει. Ο σεβασμός στην ατομικότητα του καθενός πρέπει να υπάρχει ανεξαρτήτως του σεξ. Το να φιλάει κάποιος τον σύντροφό του, να κάνει έρωτα μαζί του δηλώνει τη μετουσίωση αυτής της λαχτάρας που ήδη υπάρχει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr