Την οργή μερίδας κατοίκων στο Αίγιο έχει προκαλέσει η απόφαση να τοποθετηθούν καλικάντζαροι στο κέντρο της πόλης για χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Το Σαββατοκύριακο, κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους».

«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία», έγραφε, επίσης, το πανό, όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Οι καλικάντζαροι

Όπως μεταδίδει το patrasevents.gr, οι καλικάντζαροι έχουν τοποθετηθεί χέρι – χέρι και χορεύουν σε ένα κύκλο, γύρω από ένα μεγάλο δέντρο.

Ο κορμός έχει μια κουφάλα, ενώ πάνω στο δέντρο υπάρχει μια στρογγυλή σφαίρα που αποτυπώνει την υδρόγειο.

Μερίδα κατοίκων και εκκλησιαστικοί κύκλοι στο Αίγιο αντιδρούν γιατί θεωρούν ότι οι καλικάντζαροι αντιπροσωπεύουν δαίμονες.

Ο Άγιος Βασίλης στον κάδο ανακύκλωσης

Τις αντιδράσεις φούντωσε η κίνηση να τοποθετηθεί ο Άγιος Βασίλης σε κάδο ανακύκλωσης στο πλαίσιο καμπάνιας του δήμου για την διαχείριση των σκουπιδιών.

Αυτοί που αντέδρασαν έκαναν λόγο για τον εξευτελισμό του Αγίου και ότι δεν είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα καταλάβουν το μήνυμα αυτής της κίνησης.

Οργή των κατοίκων

Εξαγριωμένοι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στον χριστιανικό χαρακτήρα των γιορτών.

Το σκηνικό… γραφικότητας συμπλήρωσαν και οι συνηθισμένες πλέον κατηγορίες κατά των προσφύγων – μεταναστών και των λαθροεισβολέων που «αλλοιώνουν τα χριστιανικά μας έθιμα».

«Όταν βλέπεις τον τζιχαντιστή να σφάζει για τον Αλλάχ, εμείς θα κάνουμε χειρότερα για τον Χριστό», λέει ένας, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζει τους καλικάντζαρους «σατανάδες».

«Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους», λέει ένας άνδρας.

Μια γυναίκα καλεί τον δήμαρχο να βγάλει τους καλικάντζαρους. «Αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», φωνάζει.

Άλλος πάλι σχολίασε και τον στολισμό στην Αθήνα με τα μπλε φώτα στη Βασ. Σοφίας που επίσης προκάλεσαν αντιδράσεις:

«Για τα Χριστούγεννα θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες. Θα αλλάξουμε τον σταυρό με γραμμές; Με έξι γραμμές;», είπε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο