Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί είναι τόσο δύσκολος ο γυναικείος οργασμός; - Μέρος πρώτο

Γιατί είναι τόσο δύσκολος ο γυναικείος οργασμός; – Μέρος πρώτο

Ο γυναικείος οργασμός δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση

Δεν είναι μυστικό: Η σεξουαλική κορύφωση είναι πολύ πιο εύκολη για τους άνδρες. Τόσο πιο εύκολη, ώστε τα τελευταία χρόνια να γίνεται συχνά λόγος για το «οργασμικό κενό», δηλαδή το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν (και) σε αυτόν τον τομέα έναντι των γυναικών.

Την ίδια στιγμή, μόλις το 10% των γυναικών δηλώνει ότι φτάνει με ευκολία σε οργασμό. Τι είναι όμως αυτό που εμποδίζει τη συντριπτική μας πλειοψηφία από το να απολαύσει το σεξ όσο περισσότερο μπορεί;

Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, το φύλο δεν είναι φύσει ανασταλτικός παράγοντας. Εντοπίζοντας τις αιτίες που σας σταματούν, θα καταφέρετε να κάνετε το κρεβάτι σας να γνωρίσει μέρες δόξας.

Λόγοι που δεν καταφέρνετε να φτάσετε σε οργασμό

1 .Έχετε άγχος

Από τη στιγμή που τα ρούχα βγαίνουν, θα πρέπει να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και οι σκέψεις σας. Είτε πρόκειται για ένα meeting στη δουλειά που δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που έπρεπε, είτε για την ακλόνητη πίστη σας πως η κυτταρίτιδά σας θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιου είδους παγκόσμιο ρεκόρ, σίγουρα δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να το αναλύσετε. Άλλωστε, σε έρευνα πάνω στο θέμα, οι μισές από τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο ζήτημα του οργασμού ενοχοποίησαν για αυτό το αυξημένο στρες.

2. Είστε πολύ χαλαρή

Όχι, δεν αντιφάσκουμε. Σφίγγοντας τους κατάλληλους μυς (συγκεκριμένα εκείνους της πυέλου, αλλά και των ποδιών και των γλουτών σας) αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Δεν παίρνετε τη βοήθεια που χρειάζεστε

Ίσως η λύση έρθει με τη μορφή μιας μικρής ποσότητας λιπαντικού. Ίσως πάλι αυτό που χρειάζεστε είναι κάποιο ερωτικό βοήθημα που να ερεθίζει τις κατάλληλες περιοχές ώστε να ενισχύσει την αίσθηση.

4. Ακολουθείτε λάθος… manual

Το πορνό είναι η πιο συνηθισμένη εισαγωγή μας στο θέμα σεξ. Ωστόσο, οι αισθησιακές ταινίες είναι πρώτα από όλα θέαμα. Αυτό που «γράφει» καλά στον φακό, δεν είναι απαραίτητο πως θα έχει και την επιθυμητή επίδραση στο σώμα σας. Το γρήγορο, σχεδόν επιθετικό σεξ ενδέχεται να είναι αυτό που χρειάζονται ορισμένες γυναίκες για να καταφέρουν να τελειώσουν, όμως οι περισσότερες έχουν ανάγκη από άλλου τύπου κινήσεις – ενδεχομένως πιο αργές και μαλακές, ενδεχομένως πιο… εξωτερικές. Άλλωστε, το κάθε σώμα είναι διαφορετικό.

5. Δεν προπονείστε

Ένας αθλητής δεν ξεκινά την πορεία του συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς. Είναι απολύτως αναγκαίο να εξερευνήσετε μόνη σας το σώμα σας, αν θέλετε να το δείτε να αγγίζει τα επίπεδα απόλαυσης που ονειρεύεστε. Μέσα από την αυτοϊκανοποίηση θα ανακαλύψετε τα σημεία που σας… ενθουσιάζουν περισσότερο, αλλά και θα αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024