Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: H νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που «σαρώνει το ίντερνετ»

TikTok: H νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που «σαρώνει το ίντερνετ»

Μετά τα πασίγνωστα σε όλους μας social media οπως το Instagram και το Facebook το TikTok θα «ταράξει τα νερά»

Μετά το Facebook και το Instagram τα πράγματα μεταφέρονται προοδευτικά σε ένα νέα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση και στον Δυτικό κόσμο πέραν δηλαδή της Ασίας.

Τik-Tok- Musical.y

Το TikTok έκανε την εμφάνισή του τον Αύγουστο του 2018 και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εντελώς καινούργιο. Πριν ονομαστεί TikTok ήταν γνωστό ως Musical.y και αγοράστηκε από την κινεζική εταιρεία ByteDance, που έχει την έδρα της στο Πεκίνο.

Στην αρχή επανεμφανίστηκε με άλλο όνομα μεν αλλά το ίδιο περιεχόμενο με το Musical.y. Σε αυτό τα πιτσιρίκια έμπαιναν και έφτιαχναν τα δικά τους βίντεο πάνω στα αγαπημένα τους τραγούδια. Κάτι σαν καραόκε. Εκατομμύρια μικρές Ριάνες, Μπιγιονσέ και Τέιλορ Σουίφτ, αλλά και μικροί ράπερ ποστάριζαν τη δική τους εκδοχή και αντάλλαζαν καρδούλες και λάικς. Τα γνωστά δηλαδή.

Μετά, όμως, το TikTok άλλαξε. Πολύ σύντομα μετατράπηκε σε μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ανέβαζαν προσωπικά τους βίντεο, memes, παράξενες κωμικές σκηνές και εσωτερικά αστεία. Η πλατφόρμα έκανε διάσημους εκατοντάδες κωμικούς, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς και απλούς νέους.

Το γεγονός, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο μέσο είναι τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους κατά κανόνα ανήλικους χρήστες του, το έχει βάλει στο στόχαστρο και ήδη αρκετές φορές σε μπελάδες. Το Φεβρουάριο του 2019, έφαγε πρόστιμο-μαμούθ, της τάξεως των 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, επειδή κρατούσε παράνομα τα στοιχεία παιδιών κάτω των 13 ετών.

Κριτικές

Το γεγονός ότι έχει την έδρα του στο Πεκίνο, το έχει κάνει επίσης στόχο σκεπτικισμού και κριτικής. Το TikTok έχει κατηγορηθεί ότι λογοκρίνει τα βίντεο υπέρ των διαδηλώσεων στο Χονγκ-Κονγκ και ότι σε χώρες όπως η Τουρκία απαγορεύει τα βίντεο με LGBTQ περιεχόμενο.

Και τώρα, το TikTok είναι αντικείμενο έρευνας της αμερικανικής Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων. Με σκοπό και άμεσο στόχο να διαπιστωθεί εάν αποτελεί κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες. Όμως υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που δεν είναι καθολου χαρούμενος με την άνοδο του TikTok: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024