Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Καλτεζά: Οταν οι σφαίρες αστυνομικού σκότωσαν ακόμη ένα παιδί

Δολοφονία Καλτεζά: Οταν οι σφαίρες αστυνομικού σκότωσαν ακόμη ένα παιδί

Τα τραγικά γεγονότα του 1985, όταν δολοφονήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο ο Μιχάλης Καλτεζάς, θυμάται η μητέρα του Ζωή. «Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία, ο αστυνομικός Μελίστας γονάτισε και έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και πυροβόλησε.

Η 6η Δεκέμβρη μας θυμίζει κάθε χρόνο τη δολοφονία ενός μικρού παιδιού, ενός 15χρονου που σκοτώθηκε από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα.

Λίγα χρόνια, πριν όμως μια άλλη δολοφονία παιδιού είχε προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, αντίστοιχο με αυτό αμέσως μετά το θάνατο του Γρηγορόπουλου.

Ηταν η δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά. Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, τα τραγικά γεγονότα του 1985, όταν δολοφονήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο ο Μιχάλης Καλτεζάς, θυμάται η μητέρα του Ζωή. «Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία, ο αστυνομικός Μελίστας γονάτισε και έξω από την κλούβα των ΜΑΤ και πυροβόλησε.

Ήταν άριστος σκοπευτής όπως έλεγαν στο χωριό του. Πρώτο πιστόλι.»

Η κυρία Καλτεζά αναφέρει επίσης στη «Μηχανή του Χρόνου» ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, ο συνήγορος του Μελίστα ισχυρίστηκε ότι η σφαίρα βρήκε τον Καλτεζά όταν αυτός τρέχοντας πήδηξε στον αέρα. Όσο για τον χαμό του γιου της, η Ζωή Καλτεζά θυμάται ότι τον έμαθε από δημοσιογράφους και όχι από κάποια αρμόδια αρχή. Ήταν 17 Νοεμβρίου 1985.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε με μοναδική απώλεια την τζαμαρία του εστιατορίου «Βυζαντινόν» στο Χίλτον. Τα επεισόδια δεν θεωρούνται σοβαρά και η ηγεσία της αστυνομίας θριαμβολογεί. Μόνο μία κλούβα με άνδρες της αστυνομίας παραμένει στην οδό Στουρνάρα, στην πύλη του Πολυτεχνείου. Μετά από λίγο, ομάδα αναρχικών κατευθύνεται προς την κλούβα με βόμβες μολότοφ. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο 15χρονος μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς. Ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στην κλούβα, είναι ο Αθανάσιος Μελίστας. Οι αναρχικοί επιτίθενται στην κλούβα.

Μία μολότοφ πέφτει στη σκεπή του οχήματος και η φωτιά μεταδίδεται και στο εσωτερικό. Οι αστυνομικοί βγαίνουν, ενώ μερικοί συνάδελφοί τους πάνε προς την πίσω έξοδο της κλούβας. Ήταν 15 ετών. Έπεσε από σφαίρα του ένοπλου αστυνομικού Μελίστα ενώ έτρεχε να φύγει.

Η σφαίρα βρήκε τον μαθητή στο κεφάλι. Οι ένστολοι τρομοκρατούνται. Αρχίζει και πάλι ένα κυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών που τρέχουν προς τα Εξάρχεια. Κάποιοι τρομαγμένοι αστυνομικοί πυροβολούν στον αέρα. Ο Μελίστας όμως πυροβολεί προς τους αναρχικούς και η σφαίρα πετυχαίνει στο κεφάλι τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά. Ήταν στη συμβολή των οδών Στουρνάρα και Μπόταση. Ο μαθητής θα αφήσει την τελευταία του πνοή ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα….

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024