Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάκερς: Ο απίστευτος τρόπος που χάκαραν τις πληροφορίες των υποψηφίων των ΗΠΑ

Χάκερς: Ο απίστευτος τρόπος που χάκαραν τις πληροφορίες των υποψηφίων των ΗΠΑ

Ο έλεγχος που ακολούθησε απέναντι στους χάκερς βοήθησε στο να γίνει η αναγνώριση της ομάδας που έκανε αυτές τις ενέργειες

Το ζήτημα της ασφάλειας πρέπει να αναπτυχθεί και να θωρακιστεί. Ορισμένοι «χάκερς» δε δίστασαν ωστόσο να κάνουν την προσπάθεια να πάρουν τα δεδομένα των αμερικανών υποφηψίων.

Γεγονότα

Παρατηρούνται «cyberattacks» που απευθύνονται στους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τις εκστρατείες τους. Λέγεται ότι συνδέονται και υποστηρίζονται από την ιρανική κυβέρνηση. Σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατη δημοσιευμένη έκθεση του Κέντρου Πληροφοριών Απειλών της Microsoft.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η ομάδα Phosphorous βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Οι χάκερς παρατηρήθηκαν ότι έχουν κάνει πάνω από 2.700 απόπειρες εντοπισμού μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών της Microsoft. Αυτό σε διάστημα 30 ημερών μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών των προσπαθειών, οι χάκερς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε 241 από αυτούς τους λογαριασμούς.

Η διαδικασία που ακολούθησαν

Ο Phosphorous χρησιμοποίησε προσωπικές πληροφορίες που έλαβε με άφθονες έρευνες. Οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης. «Για παράδειγμα, θα επιδίωκαν την πρόσβαση σε έναν δευτερεύοντα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτός συνδέεται με το λογαριασμό χρήστη της Microsoft και στη συνέχεια, θα προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη της Microsoft μέσω επαλήθευσης που αποστέλλεται στον δευτερεύοντα λογαριασμό», ανέφερε η Microsoft στη δημοσίευσή της στο blog.

«Σε μερικές περιπτώσεις, συγκέντρωσαν τους αριθμούς τηλεφώνου που ανήκουν στους σε εκείνους που αναζητούσαν και τους χρησιμοποίησαν για να βοηθήσουν στην επαλήθευση της επαναφοράς των κωδικών πρόσβασης».

Δεδομένων των ειδήσεων των πρόσφατων επιθέσεων, συνίσταται ότι οι χρήστες επιτρέπουν τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ή δύο παραγόντων σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που υποστηρίζουν αυτά τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Η Microsoft προτείνει επίσης οι χρήστες να παρακολουθούν το αρχείο ιστορικού λογαριασμού τους. Έτσι θα διαπιστώσουν εάν έχουν πραγματοποιηθεί ή επιχειρηθεί μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις.

Απολογισμός

Έγιναν 241 απόπειρες επιθέσεων. Αν και αυτές οι cyberattacks από τον Phosphorous έρχονται σε ευαίσθητη στιγμή καθώς οι ΗΠΑ κατευθύνονται στις προεδρικές εκλογές του 2020, δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει συνδεθεί με επιθέσεις σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών επιχειρήσεων και κυβερνήσεων.

Στο παρελθόν έχει αναφερθεί ότι θα χρησιμοποιούσε τεχνικές, για να κλέβει εμπορικά μυστικά και να αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Η Microsoft παρακολούθησε τις δραστηριότητες της ομάδας από το 2013.

H Μονάδα Ψηφιακών Εγκλημάτων της Microsoft είχε κερδίσει την δικαστική υπόθεση στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για την Ουάσιγκτον. Αυτή επέτρεψε στον οργανισμό να πάρει τον έλεγχο – και να κλείσει – 99 ιστοσελίδες που χρησιμοποίησε ο Phosphorous.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024