Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τύπος κατακεραυνώνει το «Ξάνθη Gate» παρά την προσπάθεια φίμωσης από τον ΠΑΟΚ

Ο Τύπος κατακεραυνώνει το «Ξάνθη Gate» παρά την προσπάθεια φίμωσης από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προανήγγειλε... μηνύσεις για όσους αναπαράγουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ONE Channel για τη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την Ξάνθη, αλλά η δημοσιογραφία νίκησε. Σύσσωμες οι αθλητικές εφημερίδες ασχολούνται με το «Ξάνθη Gate»

Tο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ONE Channel για τη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την Ξάνθη έχει ταράξει συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει άμεση σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη και οι κανονισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αμείλικτοι. Άμεσος κίνδυνος υποβιβασμού των ομάδων και ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ παίζει το Σάββατο με την Ξάνθη, η οποία θα αγωνιστεί απέναντι του χωρίς προπονητή, αφού ακόμα… ψάχνει, οι στοιχηματικές εταιρείες είναι έτοιμες ακόμα και να μη δέχονται πονταρίσματα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παράγοντες των υπόλοιπων ομάδων αντιδρούν και ζητούν εξηγήσεις για τις σχέσεις των δύο ΠΑΕ, που φέρνουν ξεκάθαρα στην επιφάνεια συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πως απάντησε σε όλα αυτά ο ΠΑΟΚ; Θέλοντας να… φιμώσει τα ΜΜΕ της χώρας. Απειλώντας με μηνύσεις όποιον αναπαράγει το συγκεκριμένο θέμα, που είναι το πλέον σοβαρό που έχει εμφανιστεί σε όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα θέμα πολυϊδιοκτησίας, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς.

Από χθες το βράδυ ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ έχει πιάσει δουλειά προκειμένου να κρύψει το πολύ σοβαρό θέμα που προκύπτει. Η διαρροή που βγήκε χθες μέσω αθλητικής ιστοσελίδας του Ιβάν Σαββίδη (η οποία έχει τον ίδιο χρηματοδότη με το Open TV, την Paralot) προανήγγειλε μηνύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε όποιον αναπαράγει το θέμα.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται πως τα ΜΜΕ της χώρας θα οδηγηθούν στα δικαστήρια! Μια πρωτοφανής κίνηση φίμωσης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και ξεκάθαρες απειλές εναντίον της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Ωστόσο, όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που πήγε να στήσει ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να κουκουλώσει το θέμα, δέχτηκε ηχηρή σφαλιάρα τόσο χθες, όσο και σήμερα το πρωί.

Από χθες το μεσημέρι όλες οι μεγάλες αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας έπαιζαν στα πρώτα τους θέματα το σκάνδαλο που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο συνέβη και με τα μεγαλύτερα πολιτικά portals της Ελλάδας, που αφιέρωσαν πολλά κείμενα και αναρωτιόνταν για το πόσο καθαρό είναι το ποδόσφαιρο στη χώρα.

Η προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ που ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε ούτε στις εφημερίδες, αποδεικνύοντας πως ακόμα… λειτουργεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας και παρά τις ξεκάθαρες απειλές, το σύνολο των σημερινών αθλητικών εφημερίδων έχει πρώτο θέμα το «Ξάνθη Gate». Έτσι το ονόμασε μία από τις πιο ιστορικές αθλητικές εφημερίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, η Sportday, όπως μπορείτε να δείτε στο πρωτοσέλιδό της:

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες εφημερίδες, οι αντικειμενικές, όπως συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε στην Ελλάδα. Κάλυψαν το γεγονός με σεβασμό στη δημοσιογραφία και στους αναγνώστες οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να τις αγοράζουν. Κλείνοντας τ’ αυτιά τους στις απειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μηνύσεις και ρίχνοντας γροθιά στην πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης που επιχειρήθηκε από τον ΠΑΟΚ και από το σάιτ που λειτουργεί ως γραφείο Τύπου της ΠΑΕ και δε διστάζει να απειλεί ακόμα και συναδέλφους αν τολμήσουν να γράψουν την αλήθεια.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα:

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024