Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κορίνα Λεγάκη μιλάει στο in.gr για τον δικό της «Νέος Κόσμος»

Η Κορίνα Λεγάκη μιλάει στο in.gr για τον δικό της «Νέος Κόσμος»

Η Κορίνα Λεγάκη ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου «Νέος Κόσμος» σε μουσική Ανδρέου και Ξυδάκης

Η Μικρή Άρκτος καλωσορίζει τη δημιουργική συνάντηση – σύμπραξη των δύο σημαντικών ελλήνων συνθετών, αποτυπωμένη σε έναν κοινό κύκλο τραγουδιών με το τίτλο «Νέος Κόσμος» με τη φωνή της Κορίνας Λεγάκη και σε στίχους Γιώργου Ανδρέου, Θοδωρή Γκόνη, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου και Διονύση Καψάλη.

H Κορίνα Λεγάκη μιλάει στο in.gr για τον «Νέο Κόσμο».

Τι περιλαμβάνει ο «Νέος Κόσμος»;
Το CD «Νέος Κόσμος» περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και Νίκου Ξυδάκη και στίχους των Γιώργου Ανδρέου, Θοδωρή Γκόνη, Κικής Δημουλά, Μάνου Ελευθερίου και Διονύση Καψάλη. Στο τραγούδι «Όλο μου» συμμετέχει ο Gautier Βελισσάρης και στο τραγούδι «The goldfish (A lullaby)» συμμετέχει η χορωδία από το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης υπό την διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. Τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια του έχει αναλάβει ο Γιώργος Ανδρέου. Συμμετέχουν σολίστες μουσικοί, Έλληνες και ξένοι. Στο εξώφυλλο φιλοξενείται ένας πίνακας του Ανδρέα Γεωργιάδη (που υπογράφει την εικαστική επιμέλεια της έκδοσης) . Ο «Νέος Κόσμος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος».

Πώς ορίζεις εσύ ένα νέο κόσμο;
Ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, με ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και ακλόνητο σεβασμό στην διαφορετικότητα. Ένας κόσμος όπου δεν θα χάνονται μικρά παιδιά στις θάλασσες, που δεν θα χωρίζονται από τους γονείς τους. Που δεν θα ζούν τον πόλεμο στα σπίτια τους. Ένας κόσμος φιλικός προς τα ζώα και το περιβάλλον. Ένας κόσμος που θα προάγει τον πολιτισμό, την κριτική σκέψη και την συνεχή διεκδίκηση του δικαιώματος για το όνειρο και την ελευθερία. Ένας κόσμος που θα λάμψει μόνο όταν «ξεγυμνωθούμε», όπως γράφει ο Μάνος Ελευθερίου στο τραγούδι «Νέος Κοσμος» (που έδωσε τον τίτλο στην δουλειά μας).

Σε γνωρίσαμε το 2010 με μια προσωπική δουλειά που υπογράφουν σημαντικοί δημιουργοί, πως νιώθεις που τόσα χρόνια μετά εξακολουθούν και σε εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής;
Η συγκίνηση, η χαρά αλλά και η ευθύνη όταν σου χαρίζουν τόσο γενναιόδωρα τα τραγούδια τους σπουδαίοι δημιουργοί, είναι μεγάλη. Σκύβω το κεφάλι, συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και παράλληλα επιτρέπω στον εαυτό μου να χαίρεται την ευλογία και την ευθύνη του «καταδικασμένου» να ζει με την μουσική.

Πως ήταν η συνεργασία με τον Γ. Ανδρέου και τον Ν. Ξυδάκη;
Πολύτιμη και πολυδιάστατη. Εντός κι εκτός σκηνής.

Πόσο δύσκολο ήταν να ερμηνεύσεις λόγια τόσο σημαντικών στιχουργών/ποιητών;
Χρέος του τραγουδιστή είναι να γίνει ένα είδος «αγωγού» και να επικοινωνήσει τους στίχους και τις μελωδίες των δημιουργών χωρίς να γίνεται εμπόδιο και παράλληλα να προσθέτει την αυθεντική του «χροιά» στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν ειναι απλό ούτε εύκολο, αλλά αν δεν συμβεί, πιστεύω πως δεν «υπάρχει» τραγούδι – το Τραγούδι ζητά και τους τρεις εξίσου: Συνθέτη, Στιχουργό και Ερμηνευτή. Είναι η μαγική «συνταγή» του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024