Υπάρχουν challenges και challenges στο διαδίκτυο. Από βλακώδη, που σε «προκαλούν» να καταπιείς χλωρίνη ή να κόψεις τη δίοδο του οξυγόνου στον εγκέφαλό σου, μέχρι και πολύ χρήσιμα που σε προκαλούν να καθαρίσεις διάφορες βρώμικες παραλίες, δάση κλπ.

Υπάρχει και ένα challenge που δεν κατατάσσεται ούτε στη μια ούτε στην άλλη κατηγορία. Αυτό, διότι μπορεί στην αρχή να μοιάζει χαζομάρα, ωστόσο μας μαθαίνει κάτι που δεν γνωρίζαμε.

Ας το πάρουμε από την αρχή: Πρόκειται για το νέο viral challenge, το οποίο θέτει τους άντρες «εναντίον» των γυναικών.

Το όνομα αυτού είναι «chair challenge» και εμφανίστηκε στο νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Tik Tok!

Τι σε καλεί να κάνεις; Κάτι πολύ απλό! Στέκεσαι απέναντι σε έναν τοίχο και κάνεις δύο βήματα πίσω. Στη συνέχεια, αφού τοποθετήσεις τα πόδια σου σε ευθεία γραμμή, γέρνεις μπροστά, βάζεις το κεφάλι στον τοίχο και παίρνεις μια καρέκλα ή ένα σκαμπό το οποίο σηκώνεις στο ύψος του στήθους σου. Στόχος είναι να μην κουνηθούν τα πόδια όσο ανυψώνεις το αντικείμενο.

Ακούγεται εύκολο. Και είναι. Άμα είσαι γυναίκα.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, οι γυναίκες μπορούν να φέρουν το παραπάνω εις πέρας με μεγάλη ευκολία. Οι άντρες… με τίποτα.

Δείτε και μόνοι σας:

https://www.youtube.com/watch?v=AoNJxvctr5g

Τι ισχύει;

Ο καθηγητής φυσικής Jeremy Johnson, εξήγησε με άρθρο του πως το «κλειδί» είναι το κέντρο μάζας του γυναικείου σώματος σε σχέση με το ανδρικό.

Στη φυσική, το κέντρο μάζας ενός σώματος ή ενός συστήματος σωμάτων είναι το σημείο το οποίο συμπεριφέρεται ως η μάζα όλου του σώματος ή του συστήματος, να είναι συγκεντρωμένη σ’ αυτό.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, «το κέντρο της μάζας για τα περισσότερα κορίτσια είναι χαμηλότερα στους γοφούς, ενώ το κέντρο της μάζας στα αγόρια είναι πολύ πιο ψηλά».

«Έτσι, για τα περισσότερα κορίτσια, όταν μεταφέρουν την καρέκλα, το κέντρο μάζας εντοπίζεται στα πόδια τους, ενώ στην αντίστοιχη στιγμή για τους άνδρες είναι πάνω από την καρέκλα», κάτι που επηρεάζει την ισορροπία.

Γράψτε το σχόλιό σας