Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τους κλόουν; Τι τους τρομάζει;

Υποτίθεται ότι είναι αστείοι, παιχνιδιάρηδες και μας κάνουν να αναπολούμε την παιδική μας αθωότητα.

Όμως οι κλόουν προκαλούν τρόμο, όμως αυτός ο τρόμος δεν είναι καθόλου παράλογος. Υπάρχει ψυχολογικό υπόβαθρο πίσω από την φρίκη που προκαλεί η εικόνα τους.

Το άγνωστο αποδεδειγμένα μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους που οι κλόουν είναι τόσο τρομακτικοί.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους ένας λόγος είναι πως, οι άνθρωποι εστιάζουν στο πρόσωπο κάποιου για να καταλάβουν τις διαθέσεις του – κάτι που με έναν κλόουν δεν είναι εφικτό, αφού το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μέικ απ και έχει συγκεκριμένη έκφραση, κι έτσι αποτελεί μυστήριο.

Το δεύτερο είναι ότι οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ανθρώπους που είναι πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί, γιατί σημαίνει πως κάτι κρύβουν. Τα διογκωμένα χαρακτηριστικά αλλά και τα φαρδιά ρούχα και παπούτσια συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο δραματικό τους εφέ και χειροτερεύουν την κατάσταση.

Φυσικά, μέσα σε όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι οι κλόουν έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες θρίλερ και αποτελεί, επίσης, βασικό στοιχείο του φόβου μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο