Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα καταφέρετε να του είστε πιστή

Πώς θα καταφέρετε να του είστε πιστή

Αν δυσκολεύεστε να του είστε πιστή, αυτοί οι τρεις τρόποι ίσως δώσουν τη λύση

Η απιστία είναι πάντα επώδυνη για εκείνους που τη βιώνουν, πρώτα από όλα επειδή αισθάνονται πως προδόθηκε η εμπιστοσύνη τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εκείνοι που απιστούν την απολαμβάνουν περισσότερο – τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Πράγματι, δεν είναι σπάνιο τα ίδια τα άτομα που «παρασύρονται» σε αυτή, να το μετανιώνουν αμέσως μετά, αλλά να αδυνατούν να σταματήσουν. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές ενδέχεται να σας δώσουν τη λύση. Αρκεί να το θέλετε πραγματικά.

Γιατί απιστείτε ξανά και ξανά;

Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι δυσκολεύεστε να μείνετε πιστή, δεν σημαίνει πως είστε και κακός άνθρωπος. Για την ακρίβεια, δεν σημαίνει καν πως αποτελείτε εξαίρεση στον κανόνα. Έρευνα είχε αποκαλύψει πως ο μέσος άνθρωπος έχει 42% πιθανότητες να απιστήσει. Σε μια άλλη μελέτη, πάλι, αποκαλύφθηκε πως από τη στιγμή που θα το κάνουμε για πρώτη φορά, οι πιθανότητες να απιστήσουμε και πάλι τριπλασιάζονται. Οι παρακάτω παράγοντες ενδέχεται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση:

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τίποτα δεν μας προσφέρει τόση επιβεβαίωση, όσο ένας άνθρωπος που μας βρίσκει ελκυστικούς.

Αίσθηση προνομίου

Μια θέση κύρους, η μεγάλη οικονομική επιφάνεια ή και μια εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, κάνει ορισμένους ανθρώπους να νιώθουν ότι «δικαιούνται» να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Προβλήματα στη σχέση

Ίσως έχετε βολευτεί στη μακροχρόνια σχέση σας, όμως έχει πάψει από καιρό να σας γεμίζει. Έτσι, αναζητάτε αλλού αυτό που σας λείπει και αποφεύγετε να χωρίσετε.

Εκδικητικότητα

Αισθάνεστε αδικημένη από τον σύντροφό σας γιατί σας υποτιμά ή σας φέρεται άσχημα και προσπαθείτε να πάρετε το αίμα σας πίσω.

Αγάπη για το… σπορ

Το φλερτ είναι πολύ όμορφο πράγμα και το ίδιο ισχύει και για το πρώτο διάστημα μιας σχέσης. Ίσως απλώς σας αρέσει πολύ για να μην το επιδιώκετε.

Πώς θα καταφέρετε να σταματήσετε

Αν η απιστία σας έχει γίνει συνήθεια, το να παραμείνετε πιστή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Ζητήστε βοήθεια από ειδικό

Σε περίπτωση που η αιτία κρύβεται σε προβλήματα αυτοεκτίμησης, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεστε τη συνδρομή ενός ψυχολόγου για να καταφέρετε να τα υπερπηδήσετε. Από την πλευρά σας απαιτείται να θέλετε στ’ αλήθεια να προσπαθήσετε. Ο ειδικός θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ρίζες του «κακού» και να μπορέσετε να τις διαχειριστείτε.

Μπείτε στο στόχαστρο

Λίγη παραπάνω εποπτεία μπορεί να κάνει θαύματα. Μοιραστείτε τους κωδικούς του κινητού και των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον σύντροφό σας, ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό του φλερτ. Αυτή η στάση ενδέχεται να τον κάνει να ανακτήσει και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας.

Αποδεχτείτε το

Η μονογαμία είναι υπέροχη – για εκείνους που την θέλουν πραγματικά. Ίσως εσείς δεν μπορείτε να χωρέσετε στο καλούπι της. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν άλλες μορφές σχέσεων, οι οποίες επιτρέπουν τις ερωτικές επαφές ή ακόμη και τη δημιουργία δεσμών με παραπάνω από ένα άτομα. Ωστόσο, προκειμένου μια τέτοια απόπειρα να πετύχει, θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινής και να αναγνωρίζετε στον σύντροφό σας τα ίδια δικαιώματα που διεκδικείτε για τον εαυτό σας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024